Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Ju jeni më të fortë se sa mendoni

Time: 2020-08-27 Klikime: 36

Sa i fortë jeni Kjo është një pyetje e vështirë për t'u përgjigjur, nëse jeni burrë apo grua. Por, me të vërtetë, unë dua të pyes ... si e përkufizoni forcën tuaj? Si i dini kufijtë tuaj? Si e dini sa keni marrë? Kur shtytja vjen në shtytje, ne shpesh zbulojmë se jemi shumë më të fortë nga sa mendojmë.

Çfarë është Forca? Forca nuk ka të bëjë gjithmonë me forcën e pastër fizike. Përkundrazi, bëhet fjalë për vullnet. disipline. motivimi. Bëhet fjalë për kapacitetin për të kryer gjërat. Unë njoh disa njerëz që janë të fortë intelektualisht, por ata bëjnë shumë pak në punën e tyre. Dhe unë njoh të tjerë që e shohin punën jashtëzakonisht sfiduese, por janë në gjendje të lëvizin malet me maksimumin e tyre të punës dhe punën e palodhur. Ata posedojnë forcë të brendshme. Më interesante, është se këta punëtorë produktivë shpesh as nuk e vërejnë ngarkesën. Kalimtarët jo vetëm që habiten, por shpesh pyesin: "Si e bën këtë?" Përgjigjja zakonisht kthehet, "Unë thjesht punoj më shumë se të tjerët". Pra, pse disa njerëz janë në gjendje të bëjnë më shumë? Çfarë u jep atyre shtim të shtytjes? Çfarë u jep atyre forcë shtesë? Mund të jetë, ata thjesht i kanë dhënë vetes leje për të bërë më shumë?

Kufijtë e vetë-imponuar
Ajo që kam vërejtur është se shumica e njerëzve vendosin kufijtë e tyre. Ata e kufizojnë prodhimin e tyre bazuar në kufizimet e vetë-kornizave të aftësive dhe pikave të tyre të forta. Ndonjëherë këto kufij bazohen në përvojat e së kaluarës. Ndonjëherë ato bazohen në kapacitetet e perceptuara. Ndonjëherë këto kufij nuk bazohen në asgjë.
Unë nuk mund ta bëj atë. (Pse?)
Kjo është shumë për mua. (Nga e dini ju?)
Nuk mund të bëj kaq shumë përpjekje. (Çfarë do të ndodhte nëse do të vepronit?)
Unë nuk jam aq i zgjuar sa ta zgjidh atë. (A mund të jeni i sigurt nëse nuk e keni provuar?)
Pra, si t'i shkelim këto kufij? Si të bëhemi më të fortë?

Duke e shtyrë atë
Shumë njerëz janë duke kaluar nëpër lëvizje, por nuk janë askund afër kufijve të tyre. Nëse doni të jeni më të fortë, duhet të kaloni kufijtë tuaj. Shtyrja është ajo që duhet për të rritur kufijtë tuaj. Në palestër, bodybuilders e zbuluan këtë shumë kohë më parë. Por, i njëjti parim është i vërtetë kur bëhet fjalë për forcën e brendshme. Disiplina dhe përzënë. Dëshironi të provoni kufijtë tuaj? Shtyje veten. Testoni kufizimet tuaja të vetë-perceptuara për të parë se sa të sakta janë ato. Sigurohuni që qëllimet tuaja të jenë pak më shumë se ato që mendoni se mund të arrihen. Ju jeni më të fortë nga sa mendoni. Shumica e njerëzve nënvlerësojnë forcën e tyre. Ndërsa kaloni ditën tuaj, sfidoni kapacitetin tuaj. Testoni kufijtë tuaj. Shtyni veten, për të gjetur kufijtë tuaj të vërtetë dhe për të përcaktuar forcën tuaj. Kur zbuloni se sa keni marrë në të vërtetë, mund të habisni edhe veten. Cilat janë kufijtë tuaj të vetë-imponuar? Cilin duhet të shtyni? Kur e keni zbuluar që ishit shumë më të fortë nga sa mendonit?

1

Përshkrimi i të drejtës së autorit: teksti dhe fotot origjinale janë në pronësi të pronarit origjinal. Nëse ka ndonjë përdorim të pahijshëm të çështjes, ju lutemi na kontaktoni në kohën e duhur, ne do t'i fshijmë për herë të parë.