Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Pse është kaq e lartë kostoja e mirëmbajtjes së makinës?

Time: 2020-08-27 Klikime: 28

Pse është kaq e lartë kostoja e mirëmbajtjes së makinës?

Si "zemra" e makinës, motori duhet të mirëmbahet me kujdes. Më poshtë është një përmbledhje e keqkuptimeve kryesore që janë të prirura për mirëmbajtjen e motorit të makinave dhe shpresojmë t'ju ndihmojnë me makinën tuaj të përditshme.

Reminder: Nuk është vetëm mirëmbajtja e motorit gjatë periudhës së mirëmbajtjes së rregullt, por edhe inspektimi dhe mirëmbajtja e pjesëve përkatëse të motorit kur ngasni nëpër disa zona veçanërisht të lagështa ose me pluhur.

Heqni verbërisht termostatin e motorit

Nëse termostati hiqet verbërisht për shkak të temperaturës së lartë të motorit, ftohësi mund të kryejë vetëm një cikël të madh dhe intensiteti i ftohjes nuk mund të rregullohet. Shtë e vështirë të sigurohet që motori të funksionojë në një temperaturë të përshtatshme. Në vend të kësaj, motori shpesh punon në temperatura të ulëta, duke rezultuar në një rënie të fuqisë së motorit. , Veshja përshpejtohet dhe konsumi i karburantit rritet.

Ngrohje me shpejtësi boshe për motorin

Kur përdorni shpejtësi boshe për t'u ngrohur, për shkak të shpejtësisë së ulët, pompa e vajit nuk mund të shtypë vajin e lubrifikimit në sipërfaqet vajosëse shpejt, dhe presioni i vajit është gjithashtu i ulët, në mënyrë që pjesët lëvizëse të motorit të punojnë nën fërkime të thata ose gjysmë -fërkimi i thatë; temperatura e ulët e karburantit Atomizimi i dobët bën që karburanti i djegur të mos bjerë në karrocë, të lajë filmin e vajit në murin e cilindrit dhe gjithashtu të përshpejtojë konsumimin e pjesëve. Prandaj, disa sekonda pasi të jetë ndezur motori, aplikohet shpejtësia e shpejtë e papunësisë për të përmirësuar kushtet e vajosjes së motorit.

Temperatura e motorit ka frikë nga e lartë, nuk ka frikë nga e ulët

Disa njerëz mendojnë se temperatura e motorit nuk ka frikë nga e lartë ose e ulët kur ngasni. Në fakt, është gjithashtu shumë e dëmshme kur temperatura e motorit është e ulët. Jeta e shërbimit të motorit duhet të sigurohet duke vozitur në përputhje me temperaturën normale të specifikuar në manualin e funksionimit të makinës.

Piqni fundin e vajit me një furrë

Përdorimi i një ventilator për të pjekur fundin e vajit në dimër jo vetëm që do të ndryshojë kimikisht aditivët në vaj dhe do të humbasë performancën e tij origjinale, por gjithashtu do të shkaktojë çimentimin e vajit dhe deformimin e fundit të vajit, gjë që mund të shkaktojë zjarre. Praktika më e mirë është të zgjidhni vajin e duhur të motorit sipas temperaturës minimale lokale në dimër. Kur kushtet e lejojnë, është më mirë të parkoni automjetin në një garazh me pajisje izoluese.

Sa më e fortë të jetë rripi i ventilatorit të pompës së ujit, aq më mirë

Rripi më i ngushtë nuk është më i mirë. Rripi tepër i ngushtë jo vetëm që do ta bëjë atë të shtrihet ose prishet, do të shkurtojë jetën e rripit, por gjithashtu do të bëjë që boshti i gjeneratorit dhe boshti i pompës së ujit të deformohen dhe të përkulen dhe dëmtimi i hershëm i kushinetës për shkak të tensionit të tepërt. Shtrëngimi i rripit të ventilatorit të motorit të automobilave duhet të plotësojë kërkesat teknike. Në përgjithësi, devijimi i montimit normal të rripit është 10-15 mm.

Përkeqësimi i vajit të automobilave dhe filtri i dobët i vajit

Cilësia e vajit e notave të ndryshme të vajit vajosës do të ndryshojë gjatë përdorimit. Pas një kilometrazhi të caktuar, performanca e automjetit do të përkeqësohet, gjë që mund të shkaktojë probleme të ndryshme në motor. Në mënyrë që të shmanget shfaqja e këtyre dështimeve, makina duhet të ndryshohet rregullisht në përputhje me kushtet e përdorimit dhe sasia e vajit duhet të jetë e moderuar, përgjithësisht midis kufijve të sipërm dhe të poshtëm të shkallës së vajit.

Reminder: Mos shtoni më pak vaj motori, por mos shtoni shumë. Nuk është se sa më i shtrenjtë të jetë vaji sintetik i markës, aq më mirë. Vaji i motorit i përshtatshëm për makinën tuaj është më i miri.

Filtri i ajrit i lidhur

Sistemi i marrjes së ajrit të një motori automobilistik kryesisht përbëhet nga një element i filtrit të ajrit dhe një kanal i marrjes së ajrit. Sipas kushteve të ndryshme të përdorimit, elementi i filtrit të ajrit duhet të pastrohet rregullisht. Metodat që mund të përdoren janë fryrja e ajrit me presion të lartë nga brenda për të nxjerrë pluhurin në elementin e filtrit. Elementi i filtrit të ajrit zakonisht duhet të zëvendësohet pas pastrimit 3 herë. Cikli i pastrimit mund të përcaktohet nga cilësia e ajrit në zonën e ngasjes ditore.

Reminder: Alsoshtë gjithashtu shumë e rëndësishme të blini elementë origjinalë të filtrit të ajrit të siguruar nga prodhues me cilësi të mirë.

Tub i ndotur i marrjes

Nëse automjeti lëviz shpesh në rrugë me më shumë pluhur dhe cilësi të dobët të ajrit, duhet t'i kushtoni vëmendje pastrimit të kanalit të marrjes së ajrit për të siguruar rrjedhën e qetë të marrjes së ajrit. Tubi i marrjes është shumë i rëndësishëm për funksionimin normal të motorit. Nëse tubi i marrjes është shumë i ndotur, do të shkaktojë një rënie të efikasitetit, gjë që do ta bëjë motorin të paaftë të funksionojë brenda intervalit normal të fuqisë së daljes dhe përkeqëson konsumimin dhe plakjen e motorit.

Reminder: Mundohuni të shmangni zonat me pluhur dhe në të njëjtën kohë, kushtojini vëmendje zëvendësimit të dhomës së kondicionimit të ajrit.

Llum i tepërt në karrocë

Gjatë funksionimit të motorit të automjetit, gazi, acidi, lagështia, squfuri dhe oksidet e azotit me presion të lartë në dhomën e djegies hyjnë në karrocë përmes hendekut midis unazës së pistonit dhe murit të cilindrit dhe pluhurit metalik të prodhuar nga konsumimi të pjesëve Përzihen së bashku për të formuar llum. Shtë e vështirë të lubrifikoni motorin, gjë që intensifikon konsumimin e motorit. Përveç kësaj, kur vaji i motorit oksidohet në temperatura të larta, do të formohen depozitat e filmit të bojës dhe karbonit dhe do t'i përmbahen pistonit, gjë që do të rrisë konsumin e karburantit të motorit dhe do të ulë fuqinë.

Reminder: Për të zvogëluar prodhimin e llumit, është shumë e nevojshme të përdorni karburant me cilësi të lartë. Prandaj, rekomandohet që pronarët e makinave të shkojnë në një stacion të rregullt të karburantit sa më shumë që të jetë e mundur kur karburantit. Përveç kësaj, përdorimi i lubrifikantëve cilësorë dhe zëvendësimi i lubrifikantëve dhe filtrave të vajit në përputhje me intervalet e mirëmbajtjes të specifikuara nga prodhuesi janë gjithashtu kritike.