Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Çfarë problemesh do të ndodhin nëse makina nuk përdoret për një kohë të gjatë?

Time: 2020-08-27 Klikime: 41

Para së gjithash, sqaroni që nëse automjeti nuk mund të vendoset për një kohë të gjatë, ai duhet të jetë i dëmshëm për vetë automjetin! Analiza specifike është nga aspektet e mëposhtme!

1. Komponentët elektrikë dhe njësia e kontrollit të automjetit, sepse automjetet aktuale janë inteligjente, dhe qarku i kontrollit kompjuterik i integruar elektronikisht është kryesisht, kështu që gjëja e parë që mban barrën është se bateria e makinës do të humbasë fuqinë. Pse ndodh sepse përbërësit elektrikë të makinës dhe njësia e kontrollit Rritja e furnizimit me energji elektrike ka çuar në një rritje të kërkesës për furnizim me energji, veçanërisht në rritjen e konsumit statik të energjisë për disa automjete të nivelit të lartë pasi makina është kyçur. Prandaj, disa automjete nuk do të fillojnë pas një periudhe parkimi!

1

2. Plakja ose korrozioni i pjesëve të gomës dhe pjesëve të tjera të kontrollit të automjetit, të tilla si gomat e parkuara për një kohë të gjatë, sipërfaqja e forcës së pabarabartë të gomave, etj. Nëse parkohet në ambiente të jashtme, ajo gjithashtu do të përshpejtojë plakjen e parakohshme të gomës pjesët. Ekziston edhe korrozioni i disqeve të frenave, etj. Nëse disa automjete shtrëngojnë frenat e dorës, kjo gjithashtu do të bëjë që frena e duarve të mos kthehet në normale!

2

3. Më e dëmshme është dëmtimi i sipërfaqes së bojës, veçanërisht automjeteve në natyrë, erës dhe diellit plus shiut, kështu që dëmtimi i sipërfaqes së bojës në trupin e makinës është më i madhi. Ekziston edhe ekspozimi afatgjatë ndaj diellit. Kjo bën që përbërësit e tjerë në makinë të plaken paraprakisht. Nëse është sezoni me shi dhe lagështirë në jug, gjithashtu do të ndodhin njolla të mykut dhe erëra në makinë!
4. Vaji i automjetit ka skaduar dhe disa sedimente janë shfaqur. Nëse parkohet për një kohë të gjatë, disa nga vajrat e automjetit do të prodhojnë sedimente, dhe disa gjithashtu do të pësojnë ndryshime kimike për një kohë të gjatë, dhe kjo do të shkaktojë dëmtime të trupit ose dëmtime të pjesëve
Prandaj, në mënyrë të përmbledhur, të gjitha këto mund të ndodhin, prandaj rekomandohet që pronari të marrë kohë për të nisur automjetin sa më shumë që të jetë e mundur nëse nuk përdoret për një kohë të gjatë. Rekomandohet të filloni atë një herë në 7-15 ditë. Nëse kushtet e lejojnë, vozitni në rrugë Një vrapim është më i miri!