Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Cili është shkaku i zhurmës së gomave të makinave? Si të veproni me zhurmën e gomave?

Time: 2021-01-20 Klikime: 26

Goma është një nga pjesët më të rëndësishme të makinës. Nëse goma është prishur, makina nuk mund të lëvizë përpara.Kur zakonisht vozisim, shpesh dëgjojmë shumë zhurmë gomash, e cila ndikon në disponimin tonë të vozitjes.Pra, cili është saktësisht shkaku i zhurmës së gomave?Çfarë duhet të bëj për gomat e zhurmshme?Le ta hedhim një vështrim në të.

Zhurma e gomave është një nga burimet kryesore të zhurmës së automobilave, prodhimi i zhurmës së gomave të automjeteve është për shkak të makinës në proces të funksionimit, gomës dhe fërkimit të kontaktit në tokë, fërkimi do të prodhojë në mënyrë të pashmangshme zhurmë.Kur makina udhëton shumë shpejt, zhurma e gomave gjithashtu do të rritet, gjë që është e pashmangshme.Kur vozisim në rrugë me gropa, zhurma e gomave mund të jetë veçanërisht e fortë, dhe nuk është vetëm zhurma e gomave, ne gjithashtu mund të dëgjojmë dridhje të pjesëve të tjera të shasisë së makinës, të cilat mund të jenë shumë të bezdisshme.

Prandaj, ne mund të shohim se zhurma e gomave të makinave është e pashmangshme. Edhe pse është e pashmangshme, ne mund të zvogëlojmë zhurmën e gomave në një masë të caktuar.Për shembull, ne mund të zgjedhim ato goma më të qeta me cilësi më të detajuar, në mënyrë që zhurma e gomave të jetë pak më e ulët se gomat e tjera të zakonshme.Përveç kësaj, ne gjithashtu mund të ngjitim një shtresë pëlhure pambuku në brendësi të pllakës së mbrojtjes së gomave. Kjo gjë është shumë e dobishme për zvogëlimin e zhurmës së gomave.Në fakt, gomat mbarojnë pak a shumë do të formojnë një zhurmë të caktuar, kështu që ne mund të ngadalësojmë kur ngasim, në mënyrë që të zvogëlojmë efektin e zhurmës së gomave.

Zhurma e gomave të makinës është një problem i vogël, kur tingulli jonormal i rrotave është një problem i madh, nëse nuk mund ta eleminojmë rrezikun e fshehur në kohë, do të sjellë rreziqe shumë të mëdha të sigurisë.Kur gomat prodhojnë tinguj të papërshtatshëm, shumica e tyre janë thonj ose zhavorr. Kur e dëgjojmë këtë tingull, duhet ta dërgojmë në riparimin në kohë.

Jeta e një gome makine është zakonisht rreth tetë vjet, ose ajo duhet të zëvendësohet sapo makina të kalojë rreth tetëdhjetë mijë kilometra.Sidoqoftë, nuk ka një përgjigje standarde uniforme për jetën e gomave, e cila ka një marrëdhënie të shkëlqyeshme me shkallën e konsumimit të gomave.Dhe disa pronarë shpesh lëvizin nëpër disa vende me kushte të këqija rrugore, gjë që është shumë e dëmshme për gomat e makinave.

Pra, zakonisht duhet t'i kushtojmë më shumë vëmendje mirëmbajtjes së gomave të makinave, para së gjithash, duhet të kontrollojmë rregullisht gomat, duke përfshirë presionin e gomave, fryrjen e gomave, prerjen dhe kështu me radhë, pasi të gjenden, duhet të riparohen në kohë.Së dyti, ne shpesh duhet të provojmë presionin e gomave të gomave, nëse presioni i gomave të gomave është shumë i lartë, do të çojë në veshjen serioze të modelit qendror të gomave, duke rezultuar në deformim të gomave, duke ndikuar në performancën e makinës.Përveç kësaj, ne gjithashtu mund t'i japim makinës për të bërë një pozicionim me katër rrota, i cili është i favorshëm për të përmirësuar performancën e gomës.Ne duhet të bëjmë një punë të mirë në mirëmbajtjen e përditshme të gomave të makinave, në mënyrë që të zgjasim jetën e gomave të makinave.

JJ] JR} LJGUX] Q) "{0] C8 (Q1