Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Këshilla për mirëmbajtjen e gomave të makinave

Time: 2021-04-12 Klikime: 19

Goma e makinës është një pjesë e rëndësishme e mirëmbajtjes së makinës, goma e makinës duhet të jetë mënyra e mirëmbajtjes?Le të hedhim një vështrim!

Kushtojini vëmendje jetës së gomave

Goma është e veshur natyrale, kështu që goma e fabrikës para fabrikës do të shënohet në kufirin e veshjes së anës së gomës, në mënyrë që të tregojë konsumimin e gomës në kohë reale.Në përdorimin e përditshëm, konsumimi i gomave duhet të kontrollohet rregullisht për të parandaluar që konsumimi serioz i gomave të ndikojë në përdorim.Goma gjithashtu do të plaket, duke folur në përgjithësi, jeta e përdorimit normal të gomave është 4-5 vjet, pas 5 vitesh edhe nëse veshja e këmbës është shumë e vogël, është më mirë të zëvendësohet.

Ekziston gjithashtu një situatë, disa pronarë të rrugës janë më me gunga, kushtet e rrugës janë komplekse, veshin e gomës është më serioze, nëse ka një birë, tre ose katër herë për të riparuar gomën, gjithashtu duan të marrin në konsideratë faktorët e sigurisë, është më mirë të zëvendësoni gomën në rrotën jo-lëvizëse ose në rrotën e pasme, në mënyrë që të zvogëloni rrezikun e një gome të rrafshët.

Hiqni trupin e huaj të gomave në kohë

Makinat ngasin gjatë procesit të ngasjes, sipërfaqja e rrugës ndryshon në mijëra mënyra, në mënyrë të pashmangshme në modelin e shkeljes me një guralecë, thonjtë, mbushje hekuri, copëza qelqi dhe lëndë të tjera të huaja, të tilla si jo të qarta në kohë, koha u rrit, e cila bie disa të tyre, por ka mjaft do të jenë gjithnjë e më "kokëfortë", më thellë në modelin dekorativ, kur goma veshin në një shkallë të caktuar,Këto trupa të huaj madje mund ta shpojnë trupin, duke shkaktuar një gomë të rrafshët ose edhe një gomë të rrafshët.

Mbani presionin e gomës majtas dhe djathtas të njëjtë

Kur presioni i gomës nga njëra anë është shumë i ulët, automjeti do të lëvizë anash në këtë anë gjatë ngasjes dhe frenimit.Në të njëjtën kohë, duhet të vërejmë gjithashtu se dy gomat në të njëjtin bosht duhet të jenë të njëjtat specifikime të modelit. Prodhues dhe goma të ndryshme me modele të ndryshme nuk mund të përdoren për të dy rrotat e përparme në të njëjtën kohë, përndryshe do të ketë fenomen devijimi.

Mbi të janë sugjerimet e vogla për mirëmbajtjen e gomave të makinës, shpresoj t'ju sjell ndihmë.


https://youtu.be/mTuT1AiVjI8

ed8e350f3e494aa8abcc578a629789c1