Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Kjo është një luftë pa tym. Dhe ne të gjithë jemi luftëtarë!

Time: 2020-08-27 Klikime: 31

Kjo është një luftë pa tym. Dhe ne të gjithë jemi luftëtarë!
Luftëtarëve
Tani po përballemi me një kohë të errët.
Disa prej nesh janë mbërthyer në shtëpi. Disa prej nesh janë mbërthyer larg shtëpisë. Disa prej nesh kanë humbur punën. Dhe disa duhet të mbyllin bizneset e tyre. Disa prej nesh po shkurtojnë shpenzimet. Disa madje nuk mund të paguajnë qiranë dhe faturat e tyre. Disa nuk mund të kthehen në shkollat ​​e tyre dhe disa nuk mund të kthehen në punën e tyre. Dhe disa prej nesh janë ende duke punuar ditë e natë. Pavarësisht se sa janë të rraskapitur dhe sa e rrezikshme është. Disa prej nesh janë infektuar dhe ata ishin të izoluar nga familjet e tyre dhe të dashurit e tyre dhe duhet të jenë vetëm në lagje. Ose edhe më keq, janë fëmijët, prindërit ose të dashurit e tyre që janë të infektuar. Dhe ata nuk kanë as një shans për të thënë lamtumirë.

Virusi po tërbohet. Numri po rritet. Thashethemet po përhapen. Frika po rritet. Duket se papritmas i gjithë vendi humbi vitalitetin dhe prosperitetin e tij. Ju nuk jeni i vetmi që keni frikë. Ju nuk jeni i vetmi që po luftoni. Të gjithë po përballemi me një kohë të errët tani. Vendi ynë po përballet me një kohë të errët tani. Kjo është një luftë. Shtë një luftë pa armë, bomba ose tym. Por kjo është një luftë me virusin, dyshimet, frikën, thashethemet dhe diskriminimin. Por të gjithë do të jemi luftëtarë. Të dashur miqtë e mi, jo vetëm mjekët, infermierët, policët dhe shkencëtarët që duhet të luftojnë. Të gjithë duhet të jemi luftëtarë në këtë luftë! Ne do të luftojmë kundër frikës. Ne do të luftojmë kundër pasigurisë. Ne do të luftojmë kundër dyshimeve. Ne do të luftojmë kundër egoizmit. Ne do të luftojmë kundër thashethemeve. Ne do të luftojmë kundër diskriminimit. Kjo do të jetë një luftë e ashpër dhe mizore. Por mos kini frikë. Ne do ta fitojmë këtë luftë së bashku në fund. Njerëzit tanë mund të sëmuren. Qyteti ynë mund të sëmuret. Por ne si një komb i guximshëm nuk do të sëmuremi kurrë sepse kemi frymën, historinë dhe vendosmërinë për të fituar. Ne kemi qenë në këtë planet për më shumë se 5000 vjet. Ne kemi qenë dëshmitarë të momenteve shumë më të errëta. Ne kemi kaluar nëpër sprova shumë mizore. Pavarësisht nga lufta, pushtimi, uria, varfëria apo katastrofat natyrore, ne gjithmonë kemi mbijetuar dhe kemi qëndruar gjithnjë të ngritur në këmbë. Ne gjithmonë kemi fituar në fund të fundit. Dhe patjetër që do ta fitojmë këtë herë. Ne nuk e dimë sa kohë do të zgjasë kjo ose çfarë kostoje duhet të paguajmë. Por ka një gjë që jemi 100 për qind të sigurt, që është: ne do ta fitojmë këtë luftë në fund të fundit. Sepse kjo është ajo që ne kemi bërë për 5000 vitet e fundit. Dhe kjo është ajo që na bën kombi më i madh ndonjëherë. Vetëm duke kaluar kohë të errëta mund të ndajmë më të madhen nga e madhja. Në çdo kohë të errët, ne kemi luftuar gjithmonë së bashku. Pavarësisht se sa i fortë ishte armiku ynë apo sa e pamundur dukej për të fituar. Ne vetëm vazhduam të luftonim sepse të gjithë jemi luftëtarë. Kur të mbarojë e gjithë kjo, ne do të kemi një histori tjetër madhështore dhe heroike për t'u treguar fëmijëve tanë, nipërve dhe mbesave tona dhe ata do t'u tregojnë brezave të ardhshëm. Kështu do ta kalojmë shpirtin e madh dhe ta mbajmë gjallë përgjithmonë

47356e08a9344a5caf5bdb6555616951

970219d4e0ba4573849c67bc593f1e81