Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Shiu në qershor

Time: 2020-08-27 Klikime: 31

Qielli në qershor, i ndritshëm dhe i pastër, herë pas here, kalon nëpër një re të madhe, heq zhurmën e zemrës, ajri është i mbushur me aromën e luleve, duke kërkuar në distancë, malet janë të gjelbërta, lulet në afërsi janë shumëngjyrësh, gdhendur një pamje shumëngjyrësh në sytë tanë.

Shiu në qershor nuk është aq i butë dhe i bukur sa shiu i pranverës. Ajo është bujare, ndonjëherë nxiton brenda ditës, duke folur për tre ditë dhe tre net. Ndonjëherë ajo fshikullon natën, bubullima dhe shiu tingujt e qiellit të natës.

Gjethet e gjelbra janë aq të trasha, dhe pikat e shiut e rrahin poshtë. Ajo kërcej dhe pastaj squats përsëri, dhe ajo kërcej përsëri. Gjethet e tilla të vogla të asaj pjese kanë një vitalitet kaq të fortë dhe të paepur, kjo do t'i bëjë njerëzit të ndiejnë turp për ata që tërhiqen kur janë në telashe.

Pas shiut, liqeni lëkundej nga valët e buta. Drita e atyre liqeneve reflektohet në shelgje, si të pyesni xunkthin: "Pse pasqyra është kaq e qetë përpara të gjithëve, por vetveten do ta lëkundë një gjethe, një kokërr rërë dhe një gjurmë ere". Wicker tund trupin e hijshëm, sikur të përgjigjet: "pasqyra është e ftohtë dhe e ftohtë, mund të trokasë vetëm, nuk mund të qëndrojë goditje, e brishtë. Por mendja juaj është delikate, ju mund të shihni bukurinë dhe shëmtinë; zemra juaj është e gjerë, larë në heshtje papastërtitë në trupin tuaj; ju jeni mendjehapur dhe do të jeni të qetë sa më shpejt pas valëve të mëdha ”. Valëzimet e liqenit lëkunden dhe buzëqeshin. Disa peshq të vegjël u hodhën me gëzim dhe liqeni lëkundet valë pas vale.

Në qershor, duke përshkruar ngjyrat shumëngjyrëshe, duke kërcyer me shënime të gjalla dhe të bukura, plot gjallëri rinore, duke mbartur jeshilen e harlisur të qershorit, le të shkelim në valët e kohës, në drejtim të ëndrrave. Në udhëtimin e jetës, lundroni.

pt2019_06_14_11_33_01