Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Rëndësia e gomave të makinave është e vetëkuptueshme, kështu që si të mirëmbahen gomat e makinave

Time: 2020-12-16 Klikime: 31

Goma e automobilave është pjesa e vetme në automobil dhe kontaktin në tokë, rëndësia është e vetëkuptueshme.Epo, a dini si të mirëmbani gomat e makinës?

1. Fryni gomën

Thuhet se është më mirë të mbushni gomat e makinës me azot gjatë verës, sepse azoti është një gaz inert dhe nuk do të zgjerohet në temperatura të larta.(Personalisht, kjo nuk është shumë e dobishme pasi azoti zë 78.08% të vëllimit të përgjithshëm të ajrit), por kushtojini vëmendje rekomandimeve të ndryshme të prodhuesit të inflacionit gjatë ftohjes dhe presionit të gomave të nxehta.

2. Presioni i gomave

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se presioni i gomave ndikon në sigurinë e ngasjes dhe jetën e gomave.

1) Presioni i tepërt i gomave do të çojë në një shpërthim gomash kur përplaseni me gurë të mprehtë dhe bordura.Gjithashtu zvogëlon zonën e kontaktit të gomës me tokën dhe zvogëlon kapjen, e cila ndikon në përmirësimin e shpejtësisë dhe frenimin.Në të njëjtën kohë, kjo do të rrisë konsumimin në pjesën e sipërme të gomës dhe do të zvogëlojë jetëgjatësinë e tij.Ndikon gjithashtu në thithjen e goditjeve, duke shkaktuar ngasje me gunga dhe duke ulur komoditetin e automjetit.

2) Presioni i ulët i gomave do të rrisë zonën e kontaktit midis gomave dhe tokës, do të rrisë fërkimin dhe do të zvogëlojë ekonominë e karburantit.Në të njëjtën kohë, veshin në të dy anët e gomës gjithashtu do të rritet, jeta e shërbimit gjithashtu do të shkurtohet.

Prandaj, është e nevojshme të kontrolloni rregullisht presionin e gomave.(Shumë vetura të nivelit të lartë tani kanë veçoritë e tyre të monitorimit të presionit.

3. Pastrimi i gomave

1) Shkoni rregullisht në stacionet e shërbimit profesional për të pastruar gomat.Nëse ka gurë, thonj ose trupa të tjerë të huaj në kanalin e shkeljes, kurora e gomës do të deformohet, ajo duhet të riparohet ose zëvendësohet me kohë.

2) Kontrolloni nëse faqja e gomës është e konsumuar, e prerë apo e thikë, dhe nëse kordoni është i ekspozuar. Nëse është kështu, zëvendësojeni me kohë.

4. Merrni masa parandaluese

1) Shmangni ekspozimin ndaj kimikateve, të tilla si vajra dhe acide, për të parandaluar gërryerjen, deformimin dhe zbutjen e gomave.

2) Në verën e nxehtë, shmangni ekspozimin në diell për një kohë të gjatë kur parkoni, në mënyrë që të mos shkaktojë plakjen e parakohshme të gomave.

3) Mundohuni të shmangni gropat ose dhëmbët e rrugës kur ngasni makinën për të parandaluar goditjen e gomës në gropa ose dhëmbë të rrugës, duke rezultuar në deformim ose fryrje të gomës, e cila mund të çojë në një birë në raste të rënda.

5. Rregullimi dhe zëvendësimi

1) Në rrethana normale, kur simboli i kufirit të konsumimit në gomë arrin ose thellësia e këmbës është më pak se 1.6 mm, një gomë e re duhet të zëvendësohet.Në këtë pikë, kapja e gomave do të zvogëlohet, gjë që do të ndikojë në përshpejtimin dhe frenimin, dhe gjithashtu zvogëlon sigurinë e përdorimit.2) Zëvendësoni rregullisht gomat e përparme dhe të pasme për t'i bërë katër rrotat të veshin në mënyrë të barabartë;

2) Nëse konstatohet se automjeti shpesh shkon jashtë pistës dhe kthehet në mënyrë të paqëndrueshme, pozicionimi me katër rrota duhet të kryhet dhe rregullohet sa më shpejt të jetë e mundur për të eliminuar rreziqet e fshehura.

Shënim: Në rrethana normale, jeta e përdorimit të gomës është tre vjet, ose 50,000 deri 60,000 kilometra.Nëse dëshironi ta përdorni për një periudhë më të gjatë kohore, përpiquni të shmangni zakonet e këqija të ngasjes, të tilla si frenimi i fortë dhe përshpejtimi i fortë dhe të vozisni më pak në rrugë me gunga.


AATWH @ 2 @ XVBR6O (%} 0} (NLK