Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Tanabata romantike, dashuri dhe mirësjellje

Time: 2020-08-27 Klikime: 27

Në ditën e Tanabata, ekziston një histori e bukur dashurie: historia e Lopës dhe Vajzës Weaver.

Legjenda thotë se në kohët antike, ishte një lopë, jeta e tij ishte shumë e pafat. Motra e tij është gjithmonë e ashpër me të. Një ditë, motra i dha nëntë lopë, le ta kthejë dhjetë lopë kur të kthehet në mbrëmje. Bariu ishte shumë i trishtuar, i ulur në bar dhe duke qarë.

Në këtë kohë, erdhi mbi një lopë Zoti, i tha kacavjerrësit: Ju duhet të ndryshoni fatin tuaj, ju duhet të shkoni në lumë, ka një zanë, ajo është vajza e Perandorit. Lopa erdhi tek lumi sipas lopës së Zotit dhe gjeti Vajzën Weaver. Ata duan me shikim të parë. Vajza Weaver nuk dëshiron të kthehet në qiell dhe të martohet me bagëtinë. Pas martesës, të dy njerëzit jetuan shumë të lumtur. Ata gjithashtu lindën dy fëmijë.

Sidoqoftë, kur Perandori e dinte se çfarë po ndodhte mes tyre, ai u zemërua shumë dhe dërgoi dikë për të kapur zanë. Bariu është shumë i trishtuar. Lopa e Zotit i tha përsëri: Ju mund ta bëni lëkurën time në këpucë lëkure, dhe
me këtë palë këpucë mund të shkosh në parajsë. Në përputhje me udhëzimet e lopës së vjetër, Lopa bëri një palë këpucë lëkure me lëkurë lope, duke zgjedhur dy fëmijët e tij dhe duke ecur drejt qiellit hap pas hapi.
Por kur Lopa pa Vajzën Weaver, Nëna Mbretëreshë u shfaq papritur. Ajo tundi në ajër me një pllakë argjendi dhe u kthye në një lumë, duke ndarë bagëtinë dhe Vajzën Weaver në të dy anët. Të dy nuk kishin si të ishin bashkë, ata mund të shikonin vetëm njëri-tjetrin përtej lumit.

Më në fund, ndjenjat e të dy personave e zhvendosën magjinë, dhe zezakët ngritën një urë për të dy në Shtatë Korrikun e çdo viti, dhe të dy mund të takoheshin në urë. Kjo urë quhet ura e karameleve.

Historia e Lopës dhe Vajzës Weaver, e cila është romantike në klasiken, reflekton kthesat e dashurisë së paepur, duke pasqyruar ndjekjen e njerëzve për dashurinë dhe besnikërinë ndaj dashurisë. Historia e Cowherd dhe Vajza Weaver, ne besojmë që në të dy anët e lumit Tianhe, Lopa dhe Vajza Weaver kanë ruajtur në heshtje njëri-tjetrin. Ata kanë qenë gjithmonë dëshmitarë të shpirtit të vlefshëm të "Jeta është e çmuar dhe çmimi i dashurisë është më i lartë", i cili frymëzon vendosmërinë dhe guximin e të rinjve dhe të rejave për të ndjekur dashuri të bukur!

Të gjithë do të jenë mirë, jack do të ketë xhill.

1