Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Mbrojtja e mjedisit është detyra jonë

Time: 2020-08-27 Klikime: 28

Siç e dimë të gjithë, toka është shtëpia jonë, por në ditët e sotme, problemet mjedisore po bëhen gjithnjë e më serioze dhe kërcënojnë jetën tonë. Për shembull, ndotja e ajrit, ndotja e ujit dhe ndotja e zhurmës.

Në ditët e sotme , mbrojtja e mjedisit është një trend , gjithnjë e më shumë njerëz po bashkohen me aktivitetet e mbrojtjes së mjedisit dhe mbrojtjen e mjedisit si mënyrë e jetës. Këtë javë, SUNSOUL organizoi aktivitetet e mbledhjes së plehrave për të mbrojtur mjedisin, le të kombinojmë shpirtin dhe praktikën, të forcojmë besimin dhe vetëdijen mjedisore të "mbrojtjes së mjedisit, duke filluar nga unë"

Një mjedis i mirë mund të na bëjë të ndihemi të lumtur dhe të qëndrojmë të shëndetshëm, kështu që ne duhet të përpiqemi më të mirën për të mbrojtur shtëpinë tonë. Ka disa gjëra që mund të bëjmë. Për shembull, ne nuk duhet të hedhim mbeturina përreth dhe disa gjëra mund të riciklohen, të tilla si qese plastike, shishe qelqi dhe shishe plastike. Sa herë që shohim pjellë në tokë, ne duhet t'i marrim dhe t'i hedhim në kazanët e detit. Asnjëherë mos pështyni në publik. Mos vizatoni në muret publike. Në të njëjtën kohë, ne gjithashtu mund të mbjellim pemë dhe lule për ta bërë planetin tonë më të bukur. Gjithashtu ne duhet të ndalojmë që fabrikat të hedhin ujë të mbeturinave në lumë dhe të hedhin gaz në ajër. Për më tepër, si qytetarë, më mirë të mos ngasim makinë, mund të shkojmë në punë ose shkollë me autobus ose biçikletë, etj.
Në tërësi, ne u bëjmë thirrje të gjithë atyre që duan të jetojnë të lumtur në Tokë: ekziston vetëm një tokë, ju lutemi mbroni shtëpinë tonë!2