Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Pneumonia është e pamëshirshme, dashuria është e dashur

Time: 2020-08-27 Klikime: 27

Festivali i Pranverës i këtij viti nuk është i njëjti. Pa ngazëllimin që duhet të kishte Festivali i Pranverës, ai shtoi pak tension.

Izoloni virusin, jo izoloni dashurinë

Ka dashuri të vërtetë në tokë, ne i kushtojmë vëmendje progresit të epidemisë përmes mediave të jashtme çdo ditë, sikur ka një fije që prek gjithmonë secilin prej nesh. Megjithëse nuk mund të shkojmë në Wuhan, ne jemi akoma në Wuhan.

Punëtorët nga të gjitha shtresat e jetës në pozicionet e vijës së parë mund të luajnë shumë role në shoqëri: djem, vajza, baba, nëna, burra, gra ... Por kur vjen fatkeqësia, ata kanë vetëm një rol të përbashkët: mbrojtjen e jetës nga. Të gjitha
ata mund të mos kenë rënë në gjumë për disa ditë me radhë dhe nuk kanë parë anëtarët e familjes së tyre për gjysmë muaj. Ata kanë frikë se familjarët e tyre nuk do të telefonojnë as në telefon sepse janë të shqetësuar; edhe të rinj
njerëz që duhet të kishin hyrë në sallën e martesave sepse situata e papritur e epidemisë me vendosmëri hoqi dorë nga dasma e shumëpritur dhe iu përkushtua kësaj "epidemie" të heshtur të luftës. Përmes televizionit, Internetit dhe mediave të tjera, ata panë se po garonin kundër vdekjes dhe për të fituar epideminë, ata nuk bënë kompromis me virusin e vdekjes. Si qytetarë, ne ndiheshim më të dëshpëruar. Sado të mira të jenë vitet, thjesht dikush po na çon përpara.

Nuk e di se kur do të përfundojë kjo betejë, e lëre më si do të përfundojë, por kjo betejë e heshtur e barutit do t’i bëjë të gjithë në mëmëdhe më të bashkuar. Dikur mendoja se ishte e heshtur Rruga është paqësore, por unë do të preferoja që rrugët e bllokimit të trafikut dhe turmat e zhurmshme të ishin paqësore. Mjegullta përfundimisht do të shpërndahet dhe agimi do të vijë më në fund.

Kur tymi të mbarojë, do të jetë kur lulëzojnë lulet e pranverës.
Në vitin 2020, e mira është ende në rrugë, nuk ka pritje të përsosjes. Por lumturia nuk do të mungojë, dhe epidemia sigurisht që do të tërhiqet sa më shpejt që të jetë e mundur.

2