Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Planifikoni përpara që të jeni më të qëndrueshëm

Time: 2020-08-27 Klikime: 26

Vetëm pas vitit 2020, shumë incidente të mjellmës së zezë kanë ndodhur, ngjarja e mjellmës së zezë i referohet një ngjarje të madhe të paparashikueshme. Ndryshoi papritur gjithçka.
Mund të ketë një "mjellmë të zezë" pas të gjithëve.

Epidemia e re e koronavirusit është padyshim "incidenti i mjellmës së zezë", i cili mund të ndodhë një herë në dekada. Por vlen të përmendet se në praninë e shumicës prej jush dhe mua që mbështetemi vetëm në paga dhe mëditje për të mbështetur jetën e tyre, "Mjellmat e Zeza" ndonjëherë janë të pranishëm. Jeta është plot pasiguri cilësisht, "lundrimi i mirë" mund të jetë vetëm dëshira jonë e mirë.

Sapo të mbërrijë "Mjellma e Zezë", askush nuk mund të garantojë që ai do të mbijetojë. Buffett tha "Vetëm kur shpërthen batica ju e dini kush noton lakuriq" Ajo që na duhet nuk është vetëm të ardhura më të larta, por edhe vetëdije reale për krizat, si dhe mbrojtje nga ekspozimi ndaj rrezikut dhe shmangia e notit lakuriq.

Shumë herë, truri do të injorojë faktorët e paparashikueshëm, të pasigurt dhe të paqëndrueshëm në realitet në mënyrë që të jetë i lumtur. Kur është e nevojshme, ne duhet të mendojmë kundër intuitës së trurit. Ruani statusin e mirë financiar për individët dhe familjet në përgjigje të "mjellmës së zezë" që mund të vijë në çdo kohë. Sfida më e madhe në shkëputjen është të merresh me demonin tënd - dëshirën instiktive për posedim, kotësinë dhe lakminë në natyrën njerëzore. Nuk është duke organizuar dhe hedhur gjëra verbërisht, dhe as nuk është të çinstaloni një program të caktuar blerjeje. Shtë një përmbysje e zakoneve tona të konsumit dhe modeleve të të menduarit. Pritini gjërat e padëshiruara. Hiqni dorë, hidhni tepricën, lini fiksimin me dëshirë.

Tani për veten tuaj, thjesht lëshoni ato që nuk ju duhen. Lëreni, jeta mund të shkojë më tej.

Planifikoni përpara që të jeni më të qëndrueshëm. Planifikoni me vetëdije perspektivat tuaja të karrierës dhe caktimin e pasurive familjare dhe vendosni punën përpara, ju patjetër nuk mund të keni frikë nga shumica e incidenteve "mjellmë e zezë"

Së pari, ndaloni konsumin e kredisë. Zhvilloni një plan praktik të ripagimit për të shlyer detyrimet aktuale sa më shpejt të jetë e mundur.

Së dyti, filloni të detyroni kursimet. Sapo të shlyhen detyrimet afatshkurtra, 10% e secilës të ardhur do të përdoret për të detyruar kursimet. Le të konsiderojmë vetëm se të ardhurat janë ulur me 10%. Kjo nuk do të ndikojë në jetën tonë, por mund të na ndihmojë të zhvillojmë një zakon të menaxhimit të pasurisë së "investimeve së pari, pastaj konsumit". Pasi shuma e kursimeve të jetë e mjaftueshme për të mbështetur shpenzimet e jetesës për 3-6 muaj, kursimet pasuese mund të bazohen në qëllimet financiare dhe tolerancën ndaj rrezikut të secilës fazë të jetës, dhe shpërndarjen e arsyeshme të aseteve midis llogarisë së qëndrueshme dhe llogarisë së investimit

Së treti, blini sigurime tregtare. Mos prisni sepse nuk e dimë kur ndodh rreziku. Askush nuk do ta kishte menduar që në fillim të vitit 2020, do të kishte një shpërthim të pneumonisë që preku aq shumë; askush nuk do të mendonte se Kobe, 41 vjeç, do të vritej në një aksident.

Kjo është pasiguria e rrezikut. Mund të thuhet se është fati i secilit prej nesh. Marrja e masave paraprake, parandalimi i problemeve para se të ndodhin ato, dhe vendosja e një konfigurimi gjithëpërfshirës bazë të garancisë është mënyra më e mirë për t'u marrë me rreziqe të tilla.
Nëse incidenti tjetër i Mjellmës së Zezë do të ndodhë përsëri, shpresoj se mund ta përballojmë me qetësi.

2