Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Festivali Mes-Vjeshtës, një festival i rëndësishëm tradicional në Kinë

Time: 2020-08-27 Klikime: 19

Festivali Mes-Vjeshtës është një festival tradicional shumë i rëndësishëm në Kinë, i dyti pas Festivalit të Pranverës.

Ushqimi tradicional për Festivalin e Mesit të Vjeshtës janë ëmbëlsirat e hënës dhe ëmbëlsirat e hënës janë të rrumbullakëta, duke simbolizuar ribashkimin, duke reflektuar dëshirat e mira të bashkimit familjar.

Në Festivalin e Mid-Vjeshtës, ekziston një zakon tjetër që është "Të shijoni hënën e plotë të lavdishme".

Në Dinastinë Tang, Festivali i Mes-Vjeshtës dhe Hëna ishin mjaft të popullarizuara. Në Dinastinë e Këngës Veriore.

Në netët e 15 gushtit, njerëzit nga i gjithë qyteti, pavarësisht të pasurve dhe të varfërve, duhet të veshin rroba për të rritur,

digjni temjan dhe i thoni dëshirat e tyre hënës dhe lutuni për bekimin e perëndisë së hënës. Në Dinastinë e Këngës Jugore,

njerëzit dhanë dhurata me ëmbëlsira të hënës dhe morën kuptimin e ribashkimit. Në disa vende, ka aktivitete të tilla si vallëzimi i dragoit të barit dhe ndërtimi i pagodave.

Që nga Dinastitë Ming dhe Qing, zakonet e Festivalit të Mid-Vjeshtës janë bërë më të përhapura; në shumë vende, zakone të veçanta të tilla si djegia e temjanit,

janë formuar festivali Mes-Vjeshtës së pemës, dritat e kullave, fenerë qielli, ecja në hënë dhe dragonjtë që kërcejnë.

Sot, zakoni i të luajturit në pjesën e poshtme të muajit është larg mbizotërimit. Sidoqoftë, muaji i banketit është ende shumë i popullarizuar.

Njerëzit i kërkojnë hënës për të festuar jetën e bukur, ose urojnë që të afërmit e largët të jenë të shëndetshëm dhe të lumtur, dhe familja është "një mijë milje së bashku".

SUNSULL do të ketë pushime nga 22-24 shtator. Shihemi së shpejti!

 

22k58PICYHE