Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Mësoni më shumë rreth gomave

Time: 2020-08-27 Klikime: 29

Gomat janë një nga pjesët e rëndësishme të makinave. Cila është jeta e gomave të makinave? Për sa kohë mund të përdoren gomat?
Le të hedhim një vështrim në përmbajtjen e lidhur.

Analiza e strukturës së gomave

d075dbe099254276ae26bee513f1bd8d
Seksioni kryq i një gome mund të ndahet përafërsisht në 4 pjesë: shkel, shpatull, rruaza dhe rruaza.
Secila pjesë ka funksionin e vet, ashtu si shkelja është në kontakt me tokën, dhe shpatulla dhe muri anësor luajnë një rol mbështetës.

e0862aa102004886864dd74d9aecd830

 

Goma në të vërtetë nuk është një masë gome, ka shtresa të shumta të materialeve të ndryshëm të grumbulluar brenda gomës - modeli i shkeljes, shtresa e mbulimit, shtresa e rripit të çelikut (2 shtresa), goma thithëse e stresit, shtresa e kordonit të kufomës, shtresa e papërshkueshme nga ajri.

Si të kontrolloni specifikimet e gomave të makinës?
Specifikimet e gomave përfaqësohen nga një grup numrash dhe shkronjash, të cilat do të shtypen në anën e gomës.
Numri i parë është gjerësia e prerjes së gomës;
Numri i dytë përfaqëson raportin e sheshtë;
Shkronja e tretë përfaqëson strukturën e gomës;
Numri tjetër tregon diametrin e buzës;
Pas forumit, numrat dhe shkronjat tregojnë përkatësisht indeksin e ngarkesës dhe nivelin e shpejtësisë. Shkronjat në raportin e rrafshësisë dhe diametrin e buzës përfaqësojnë kodin e llojit të gomës. Më e zakonshmja është se (R) është e njëjtë me (Z) për gomat radiale.
Të tjerët? (X) është një gomë me presion të lartë, (1) është një gomë me presion të ulët dhe (B) është një gomë e njëanshme.

Sa kohë duhet për të ndryshuar gomat e makinave?
Disa pronarë të makinave besojnë se zëvendësimi i gomave bazohet në kohën dhe kilometrazhin për të vendosur nëse do të ndryshojë, por kjo metodë nuk ka praktikë teorike dhe bazë shkencore.
Mbi të gjitha, prodhuesit e gomave nuk kanë dhënë një standard të qartë për të treguar kohën për të ndryshuar gomat.

1. së pari shikoni shenjën e veshjes

2

Çdo markë gomash do të ketë një shenjë konsumimi në pjesën e poshtme të zakonit të shkeljes.
Lartësia e shenjës së konsumimit të një gome të përgjithshme makine është 1.6 mm, dhe shenja e konsumimit të një gome të rëndë është 2.4 mm.
Disa pronarë makinash mendojnë se për sa kohë që goma nuk është prishur, ajo do të vazhdojë të përdoret edhe nëse modeli i gomave është thuajse i konsumuar. Goma të tilla janë shumë të rrezikshme nëse vazhdojnë të përdoren.
Kur sipërfaqja e rrugës është e lagur ose e rrëshqitshme, modelet e shkeljes janë konsumuar dhe uji i grumbulluar nën gomë nuk mund të eliminohet, gjë që është shumë e lehtë për të bërë që automjeti të humbasë kontrollin.

2. Dëmtime të tilla si çarje ose fryrje shfaqen, ose data e skadimit
Në procesin e përdorimit të përditshëm të makinës, goma mund të bllokohet nga objekte të huaja, ose mund të godasë aksidentalisht dhëmbët e rrugës. Kushtet e sipërpërmendura do të çojnë në dëmtimin e gomave. Gomat e dëmtuara përfshijnë çarje të shkeljes, fryrje të shkeljes, veshin e rëndë të murit anësor dhe goma që janë mbërthyer me objekte të huaja shumë herë. Në veçanti, kushtojini vëmendje shikimit të fenomenit të fryrjes, goma mund të plasë në çdo kohë.

8a78db03c9ec4c5d8f03dac479cc77e0

Rekomandohet që gomat të kontrollohen gjithmonë gjatë mirëmbajtjes dhe riparimit të makinës. Për sa kohë që ndodh dëmtimi i përshkruar më sipër, është e nevojshme të shkoni në dyqan gomash sa më shpejt të jetë e mundur për të kontrolluar nëse gomat e makinës duhet të zëvendësohen.
Edhe nëse jeni një shofer i vjetër, sa mirë kontrollohen kushtet e rrugës dhe mirëmbajtja e gomave është e vendosur, gomat do të plaken edhe pas një kohe të gjatë. Koha më e mirë për të përdorur një gomë është zakonisht rreth 5 vjet. Nëse e tejkalon këtë periudhë, ajo do të fillojë të plaket, gjë që do të deformojë hapin e gomës dhe ekziston rreziku i një gome të çarë.

Udhëzues për zgjedhjen e gomave
1. Raporti i rrafshimit të gomave
Raporti i aspektit i referohet përqindjes së lartësisë së prerjes tërthore të gomës në gjerësinë maksimale të prerjes tërthore të saj.
Gomat me raport të lartë janë relativisht të rehatshme për shkak të mureve të tyre anësorë të gjatë dhe kapacitetit të fortë të amortizimit.
Por rruga ndihet e dobët, dhe rezistenca anësore kur kthehet është e dobët. Anasjelltas, një gomë me një raport të ulët rrafshimi dhe një diametër të madh të brendshëm ka një mur anësor të shkurtër dhe një hap të gjerë, dhe për këtë arsye ka një zonë të madhe të kontaktit me tokën. Goma gjithashtu mund të ketë një presion të madh dhe të përgjigjet me shumë ndjeshmëri ndaj sipërfaqes së rrugës. Rezistencë e fortë anësore kur ktheni, dhe trajtimi i automjetit është i fortë.

2. Modeli i gomave

b167e11b91994a3b80c41af5bfc6dd3a

Përveç pamjes së bukur të modelit të gomave, ajo gjithashtu ndikon drejtpërdrejt në trajtimin e makinës, nëse ka zhurmë, performancë kullimi, rezistencë ndaj konsumimit, etj. Modelet më të zakonshme të gomave janë pesë lloje të modelit të zakonit të zakonit, modelit të zakonshëm të brazdës , modeli i drejtë i brazdës horizontale, modeli i bllokut dhe modeli asimetrik. Midis tyre, modeli i brazdës anësore ka fërkim të mirë dhe modeli i brazdës së drejtë ka rezistencë të ulët lëvizëse, e cila është e përshtatshme për nevojat e ngasjes në natyrë të SUV-ve. Modelet e bllokut janë të përshtatshme për zonat me baltë ose me dëborë, ndërsa modelet asimetrike kanë kullim më të mirë.

3. Gjerësia e gomave

Gjerësia e gomës përcaktohet nga gjerësia e shpërndarësit, dhe gjerësia e shkelit gjithashtu përcakton performancën e kapjes së gomës. Teorikisht, sa më e madhe të jetë zona e kontaktit midis gjerësisë së shkeljes dhe tokës, aq më e madhe është kapja e gomës dhe aq më e mirë është performanca e trajtimit. Sidoqoftë, ndërsa rritet rezistenca e rrotullimit të gomave të gjera, rritet edhe konsumi i karburantit. Prandaj, në klasifikimin e gomave, modelet që ndjekin performancën do të zgjedhin goma më të gjera. Por nëse është një makinë ekonomike për përdorim shtëpiak, shkelja e saj nuk do të jetë shumë e gjerë.

4. Indeksi i performancës së gomave

388cc53a4ff84ff2a603e7b82aa21d6b

Gomat e makinës duhet të kenë tre shenja të konsumimit të gomave, tërheqjes dhe gjenerimit të nxehtësisë, të referuara si "tre T".
Indeksi i konsumit i referohet një treguesi që mat performancën e konsumimit dhe jetën e shërbimit të gomës. Sa më e lartë të jetë vlera, aq më rezistente ndaj konsumit është goma. Indeksi i tërheqjes së gomës, i cili mat ngjitjen midis gomës dhe tokës, ndahet në katër nivele, AA, A, B dhe C, me AA që është më e larta. Indeksi gjenerues i nxehtësisë i referohet aftësisë së gomës për të gjeneruar nxehtësi, e cila lidhet me performancën me shpejtësi të lartë të gomës.