Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Ndarja e përvojës së Jenny

Time: 2020-08-27 Klikime: 29

Vetëm të Premten e kaluar, ekipi ynë hapi një sesion ndarjeje, nikoqirja është Jenny, përmbajtja është të tregojë përvojën e saj të punës, sepse puna e saj është jashtëzakonisht efikase, dhe nuk do të shkojë keq. Kështu që të gjithë duam të dimë sekretin e punës së saj, tani le ta shohim së bashku.

Për ta përmbledhur është tre pikë: 1. Mbani shënime 2. Shkruani në kohë 3. Reflektim

Marrja e shënimeve është kryesisht për të regjistruar përmbajtjen e rëndësishme të punës, është për të lënë veten intuitivisht të shohin punën që duhet bërë dhe për të forcuar kujtesën.

Shkruani me kohë për të parandaluar harresat dhe lëshimet

Rimendimi dhe përmbledhja është rishikimi, përmbledhja, mendimi dhe analizimi i punës së përfunduar, kontrollimi i mangësive të veta dhe propozimi i masave të përmirësimit.
njerëzit janë shumë të lehtë për tu harruar, ne duhet të rishikojmë punën e mëparshme për të siguruar që gjithçka të ketë përfunduar, qëllimi i reflektimit është të gjejnë mangësitë dhe pikat e tyre të forta, të ndryshojnë të metat e tyre për të përmirësuar gradualisht veten, të përmendin aftësinë e lartë.

Ndoshta është e lehtë të bësh këto gjëra, por kur duhet të përsërisësh këto gjëra çdo ditë, është një detyrë e madhe.

Në punë, do të hasim probleme që kurrë nuk i kemi grumbulluar njohuri dhe përvojë. Ne nuk mund të qëndrojmë thjesht në sipërfaqe dhe të merremi me gjëra
Meqenëse këto përvoja, njohuri dhe madje aftësi për t'i zgjidhur ato, në fakt, janë të përbashkëta, të dobishme këtë herë, herën tjetër kur duhet të filloni përsëri, është më shumë humbje kohe dhe jete.

Puna nuk është vetëm për marrjen e një rroge, por edhe për rritjen dhe lumturinë. Mos punoni vetëm për pagë, ju duhet të punoni për ëndrrat tuaja, të punoni për të ardhmen tuaj dhe të punoni vetëm shumë në punën tuaj të ardhshme, bëjeni me zemrën tuaj, keni një ndjenjë përgjegjësie dhe puna juaj do të bëhet më mirë.

Le të rregullojmë mënyrën tonë të të menduarit, të punojmë me dashuri, të punojmë me mirënjohje dhe të argëtohemi në punë.
Qëndrimi i një personi përcakton drejtpërdrejt sjelljen e tij të punës dhe përcakton nëse ai e trajton punën e tij me përkushtim apo të shkëlqyeshëm, nëse ai është i qetë ose agresiv me status quo-në.
Ju mund të zgjidhni të mbani një status "të ngatërruar së bashku" ose mund të zgjidhni një status të mirë pune, në varësi të asaj që e doni punën, nëse keni pasion për punën dhe ndjenjën e iniciativës.

Jeta është e pakuptimtë nëse nuk ka punë; e gjithë puna është e vështirë, përveç nëse ka njohuri; e gjithë njohuria është e zbrazët nëse nuk ka aspiratë; të gjitha dëshirat janë të verbra, përveç nëse ka dashuri. Puna e dashurisë është mishërimi i jetës, prandaj le të punojmë me dashuri!

1