Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

A është më mirë të kesh një gomë të gjerë apo të ngushtë?

Time: 2021-03-22 Klikime: 10

Në ditët e sotme, kur njerëzit blejnë një makinë, konsiderata e tyre e parë është konfigurimi i makinës, të tilla si motori, kutia e shpejtësisë, gomat etj., Në mënyrë që makina të luajë një rol më të mirë.Por shumë njerëz nuk e dinë se çfarë do të thotë gjerësia e gomës, kur jemi në makinë, në fund është një gomë e gjerë apo një gomë e ngushtë është e mirë?Tjetra, le të mësojmë rreth tij së bashku me Xiaobian.

Goma e makinës është një simbol i rëndësishëm i sigurisë së ngasjes, sepse goma e makinës mban peshën e plotë të automjetit, mbajnë ngarkesën e makinës.Përveç kësaj, gomat e automobilave transmetojnë tërheqje dhe çift rrotullues të frenimit, duke siguruar kështu aderimin e mirë midis gomës dhe sipërfaqes së rrugës.Prandaj, shumë njerëz mendojnë se gomat e makinave pak më të gjera janë më të mira, sepse gomat e makinave dhe zona e kontaktit në tokë është e madhe, performanca e sigurisë është më e mirë.

 Sidomos në rrugën me gropa koha e kthimit, do të jetë më e qëndrueshme.Por kjo nuk është plotësisht e vërtetë, sepse ndërsa zona më të gjera të gomave rritet, fërkimi rritet, dhe kështu rritet edhe konsumi i karburantit.Përveç kësaj, kur makina po kthehet, ajo gjithashtu do të ndikohet në një masë të caktuar, kështu që gomat e gjera kanë si avantazhe ashtu edhe disavantazhe.

Tjetra, le të flasim për gomat e ngushta. Avantazhi i gomave të ngushta është se kur vozisim, do të kemi një ndjesi lehtësie, kështu që përshpejtimi është më i shpejtë dhe konsumi i karburantit do të jetë më i ulët.Por gomat e ngushta gjithashtu kanë disavantazhe, disavantazhi i saj është se fërkimi në tokë është relativisht i dobët, ne nuk jemi shumë të mirë kur ngasim, kështu që performanca e frenimit është e dobët, haset rrugë e rrëshqitshme e lehtë për tu rrëshqitur.

Makinat e vogla kanë tendencë të kenë goma të ngushta, dhe shumë pronarë të makinave i modifikojnë gomat e tyre sepse nuk u pëlqejnë gomat në makinat e tyre.Por jo të gjitha makinat janë të përshtatshme për goma të gjera, dhe jo të gjitha makinat janë të përshtatshme për goma të ngushta.Gomat e makinës ose të përshtaten mirë, jo për shkak të preferencave të tyre dhe lehtë për të ndryshuar gomën e makinës, nëse nuk janë të mira, jo vetëm që do të çojnë në një makinë të ngadaltë, por gjithashtu rrisin konsumin e karburantit.

Nëse zakonisht duam të ndryshojmë goma, duhet t'i kushtojmë vëmendje zëvendësimit të specifikimeve të gomave dhe specifikave origjinale të gomave të makinave, në mënyrë që të sigurohet siguria e ngasjes, mos bëni me të ashtuquajturën performancë dhe merrni jetën e tyre duke bërë shaka.Së dyti, kur ndryshojmë gomën, duhet t'i kushtojmë vëmendje zëvendësimit më të mirë të dy gomave në të njëjtën kohë, dhe goma me bosht të përbashkët duhet të ketë të njëjtën madhësi, të njëjtin model e kështu me radhë, e cila gjithashtu është për të garantuar sigurinë tonë të vozitjes.Nëse madhësia e gomës bosht të përbashkët, modeli është i mirë, makina është e lehtë të aksidentohet kur ngasni.

Atëherë, si duhet t’i mirëmbajmë zakonisht gomat e makinës?Para së gjithash, ne duhet të kontrollojmë presionin e gomave rregullisht, jo shumë të larta ose shumë të ulëta.Në veçanti, presioni i gomave do të ndikohet nga zgjerimi termik dhe tkurrja, kështu që ne duhet të zvogëlojmë ose rrisim në mënyrë të përshtatshme presionin e gomave në verë dhe dimër.

Dhe shpesh duhet të heqim mbeturinat brenda gomës, të tilla si gurë të vegjël, për t'i nxjerrë me kohë.Nëse nuk pastrohet në kohë, është e lehtë të shkaktohet një gomë e rënë kur ngasni makinën.Përveç kësaj, ne gjithashtu duhet të kontrollojmë rregullisht konsumimin e gomave, nëse veshja e gomave është shumë serioze, duhet të zëvendësohet paraprakisht.Nëse një gomë futet në gozhdë, edhe nëse nuk rrjedh, zëvendësojeni me kohë.Ne gjithashtu duhet t'i kushtojmë vëmendje për të shmangur ato gropa gjatë ngasjes, përndryshe goma është e ngjeshur lehtë për tu dukur e fryrë.