Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Hyrje në përdorimin e matësit të gomave të automobilave

Time: 2021-11-01 Klikime: 19

Në procesin e drejtimit të gomave, presioni i gomave është një tregues shumë i rëndësishëm, vetëm për të mbajtur një presion të arsyeshëm të gomave për të mbajtur makinën të sigurt dhe të qetë, dhe instrumenti kryesor për matjen e presionit të gomave është matësi i presionit të gomave, kështu që kur matni presionin e gomave, si ta shohim matësin e presionit të gomave të makinës, le ta shohim atë.  

 Po në lidhje me matësat e presionit të gomave  

 Tabela e presionit të gomave në përgjithësi ndahet në tre lloje, lloji i treguesit të tabelës së presionit të gomave, tabela dixhitale e presionit të gomave dhe tabela e presionit të gomave të llojit të alarmit, dy të fundit mund të tregohen nga presioni numerik ose alarmi i gomave, parimi është relativisht i thjeshtë dhe dita jonë shihet është një tabelë e presionit të gomave të tipit tregues, thjesht mund të lidhet me inspektimin e grykës së valvulës së gomave në presionin e gomave të automobilave, Më pas duke parë treguesin për të kuptuar presionin e gomave, matësi i presionit të gomave të tipit tregues, megjithëse është gjithashtu i thjeshtë, por miqtë e panjohur janë të prirur për të leximi i gabuar, atëherë do të shohim se si të shohim llojin e treguesit tmatës i presionit të irrit.  

 Mund të shihet se matësi i presionit të gomave ka dy rrathë, njëri prej të cilëve është njësia britanike psi (paund/inç katror) dhe tjetra është kg/cm^2 (kilogramë/centimetër katror). 2.5 për të cilin flasim është numri i zi në rrethin e brendshëm. Pozicionin e saktë 2.5 e kemi shënuar me një shenjë në foto. Nëse presioni i gomave është shumë i ulët dhe shumë i lartë, me pak fjalë, ne duhet të vendosim presionin e gomave në pozicionin e duhur dhe të saktë, nëse nuk e kuptoni, mund t'i referoheni manualit të përdorimit të automjetit ose derës (shtylla B ose aksesorët e shtyllës C ) pranë tabelës, ku mund të shihni vlerën e rekomanduar nga prodhuesi (presioni ftohës i gomave).  

 Klikoni për të parë komentet  

 Vlen të theksohet se kontrolli i presionit të gomave duhet të bëhet në rastin e ftohjes së gomave, përndryshe temperatura e lartë do të bëjë që presioni i gomave të rritet, nëse vlera e presionit të matur në rastin e gomës së nxehtë, minus më i mirë rreth 0.2 është presioni i fryrjes së ftohtë të gomave.  

 Kur matni presionin e gomave, fillimisht hapni kapakun e valvulës së gomave, lidhni valvulën e ajrit të matësit të presionit të gomave me valvulën e gomave, shtypni derisa treguesi të arrijë vlerën më të lartë dhe të fillojë të lexojë lirimin e presionit të gomave.  

 Pas përcaktimit të vlerës, kontrolloni matësin e presionit të gomave për të parë nëse vlera është brenda intervalit normal.  

 Nëse presioni i ajrit është shumë i lartë, shtypni valvulën e poshtme të ajrit për të shkarkuar ajrin.  

 Nëse presioni është shumë i ulët, ju lutemi përdorni pompën dhe pajisje të tjera për të pompuar. Mos harroni të mbyllni kapakun e ajrit pas kësaj.  

 Disavantazhet e presionit të lartë të gomave  

 1, veshin gomave të mesme përshpejtohet, duke rezultuar në veshin e pabarabartë të gomave.  

 2, zona e tokëzimit është më e vogël, kapja e gomave është zvogëluar, duke ndikuar në sigurinë e drejtimit, rruga e lagësht është më e dukshme.  

 3, goma është shumë e fortë, efekti i thithjes së goditjes është më i keq dhe komoditeti i udhëtimit është më i keq.  

 4, rreziku i shpërthimit të gomave rritet, veçanërisht në verë, kur presioni i gomave është shumë i lartë, matësi i presionit të gomave mund të përdoret për të shfryrë.  

 Ana negative e presionit të ulët të gomave  

 1. Më pak konsumim në mes dhe më shumë konsumim në të dy anët e gomës, duke rezultuar në konsumim të pabarabartë.  

 2. Rritni rezistencën e gomave dhe rritni konsumin e karburantit.  

 3, deformimi i nxjerrjes së gomave është i madh, goma është e lehtë të prodhojë çarje të vogla, duke rezultuar në shpërthimin e gomave. 

Sunsoul shpresoj se keni një humor të mirë, ju uroj të shëndetshëm, të lumtur çdo ditë! 

 https://youtu.be/FIuTUSiSlZQ

GOMA MATËS{zzz: qqkf1}