Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Prezantimi i njohurive për modelin e gomave

Time: 2020-08-27 Klikime: 31

Modeli i gomave është "brazda" në gomë. Këtu ka shumë njohuri. Po në lidhje me modelin e modelit të gomave?

161339081915f152301787

Madhësia e gomës është e shtypur në murin e gomës, ekzistojnë dy lloje të metodave të përfaqësimit, të tilla si 34 * 7 ose 7.50-20. E para është një gomë me presion të lartë, e dyta është një gomë me presion të ulët. Ekzistojnë gjithashtu shumë shenja, të tilla si D për makina të lehta, F për makina të mesme, G për makina standarde, H, L, J për makina të mëdha luksoze dhe me performancë të lartë. Nëse një R është shtypur në murin e gomës, siç është 175R13, kjo do të thotë që goma është një gomë radiale, me një gjerësi dhe gjatësi 175 mm (6.9 inç) dhe është montuar në timon me një diametër prej 13 inç ( 330 mm) në timon. Fjala RADIAL është gjithashtu zakonisht e gdhendur.

Kodi ndërkombëtar i gomës standarde shpreh përqindjen e lartësisë së seksionit dhe raportit të rrafshësisë në milimetra. Shtoni sa vijon: kodi i llojit të gomës, diametri i buzës (inç), indeksi i ngarkesës (kodi i lejuar i cilësisë së ngarkesës), kodi i shpejtësisë së lejuar. Për shembull: në 175 / 70R 14 77H, 175 përfaqëson gjerësia e gomës është 175 mm, 70 paraqet raportin e rrafshët të seksionit të gomës është 70%, domethënë lartësia e seksionit është 70% e gjerësisë, R përfaqëson gomën radiale, diametri i buzës është 14 inç, indeksi i ngarkesës është 77, Shpejtësia e lejuar është klasa H.

Llojet e gomave me model ndahen afërsisht në pesë kategori:
1. Modeli vertikal dhe horizontal

001731e1881c0d8ac29107

Përparësitë: Thith avantazhet e performancës së mirë të kullimit dhe zhurmës së ulët të modelit gjatësor, duke marrë parasysh fuqinë e performancës dinamike të modelit tërthor. Ka forcë lëvizëse dhe performancë më të mirë të frenimit sesa modeli i pastër gjatësor. Prandaj, ky lloj gome modeli ka përshtatshmëri të fortë dhe një gamë të gjerë aplikimesh. Isshtë i përshtatshëm për rrugë të ndryshme të vështira dhe rrugë me kushte të këqija rruge. Isshtë gjithashtu i përshtatshëm për makina dhe kamionë. Prandaj, modeli i të dy modeleve vertikale dhe horizontale është bërë një model i rrjedhës së gomave.

Disavantazhet: Do të ndodhë konsum i parregullt.

2. Modeli vertikal

gomë

Përparësitë: Ky model ka qëndrueshmëri të shkëlqyeshme të trajtimit, rezistencë të vogël të rrotullimit dhe nuk është e lehtë të rrëshqasë anash. Në përgjithësi zbatohet për rrugët me kushte më të mira rrugore, siç janë autostradat ose rrugët urbane. Rezistenca e rrotullimit gjatë ngasjes është e vogël, kështu që forca e fërkimit me tokën është e vogël, e cila ka drejtim të mirë drejtimi dhe është e përshtatshme për ngasje me shpejtësi të lartë. Dhe performanca gjatësore e kullimit të gomave është e shkëlqyeshme, nuk është e lehtë të rrëshqasësh në rrugë të lagura, dhe zhurma gjatë ngasjes është gjithashtu e vogël.

Disavantazhet: Performanca e frenimit të gomave të modelit gjatësor është relativisht e dobët dhe forca lëvizëse nuk është aq e mirë sa gomat e modeleve të tjera. Nuk është i përshtatshëm për rrugë me kushte të këqija siç janë rrugët me rërë.

3. Modeli jashtë rrugës

ZY5H60alqg14575237831373314575237831

Përparësitë: Modeli jashtë rrugës është krijuar posaçërisht për t'u përshtatur rrugëve malore të thata, të lagura, të thyer dhe rrugëve me baltë dhe ranore. Kjo gomë model është si një atlet në pentathlon. Ka disa specialitete dhe mund të përdoret në një larmi ambientesh dhe klimash të vështira. Prandaj, është goma më e mirë për të rinjtë ose Jeep dhe automjete të tjera jashtë rrugës. Modelet ndër-vendore ndahen në dy lloje: modele të drejtimit dhe modele të drejtimit, nga të cilat modelet e drejtimit janë të drejtuar kur përdoren. Gomat e modelit jashtë rrugës janë të përshtatshme për përdorim në rrugë të ashpra, rrugë të buta dhe në zona pa rrugë.

Disavantazhet: Meqenëse presioni i kontaktit i modelit është i madh dhe rezistenca e rrotullimit është e madhe, nuk është i përshtatshëm për ngasje afatgjatë në një rrugë të vështirë të vështirë. Përndryshe, konsumimi i gomave do të rritet, konsumi i karburantit do të rritet dhe dridhjet e automjeteve do të jenë më të mëdha.

4. Modeli horizontal

) 7AUDS) ZWE} PE) NZB] T4LCW

Avantazhet: Për shkak se modeli miraton një dizajn horizontal, zona e kontaktit midis gomës dhe tokës është rritur. Si forca e frenimit dhe forca lëvizëse janë të shkëlqyera, gjë që kompenson mangësitë e gomës së modelit gjatësor. Shtë i përshtatshëm për fshatrat e këqija dhe vendet e ndërtimit. Kushtet e trafikut.

Disavantazhet: Kullimi i dobët dhe shpërndarja e dobët e nxehtësisë së gomave. Përveç kësaj, goma anësore rrit zhurmën ndërsa rrit zonën e kontaktit me tokën. Për sa i përket fleksibilitetit të trajtimit të automjetit, ai është qartë inferior ndaj gomave me model gjatësor.

5. Modeli i baltës dhe borës

28b5051b2a78441abc09817b48cd9d6f_th

Avantazhet: Modeli i gomave është rregulluar në blloqe. Kur automjeti po lëviz në dëborë ose në tokë me baltë, modeli është ngulitur thellë në dëborë ose tokë me baltë, dhe automjeti gjeneron forcë lëvizëse. Prandaj, modeli i bllokut ka forcën më të mirë lëvizëse dhe performancën e frenimit midis katër llojeve të modelit. Sidoqoftë, kur përdorni këtë lloj gome, sigurohuni që të hiqni mbërtheckat në këmbë, përndryshe, kjo do të dëmtojë sipërfaqen e rrugës.

Disavantazhet: Kostoja e gomave të modelit të bllokut është relativisht e lartë dhe ky model zakonisht nuk përdoret për kushte të veçanta të rrugës. Sezonaliteti është shumë i rëndë, gomat e përdorura në dëborë, mund të përdoren vetëm në dimër dhe kërkon shumë telashe për të kursyer.

16133847ff060800740377

Roli i modelit të gomave:

Me pak fjalë, funksioni kryesor i modelit të gomave është të rrisë fërkimin midis shkelës dhe sipërfaqes së rrugës për të parandaluar rrëshqitjen e rrotave, e cila është saktësisht e njëjtë me modelin e vetëm. Modeli i gomave përmirëson elasticitetin e kontaktit me tokën e shkeljes. Nën veprimin e forcave tangjenciale (të tilla si forca lëvizëse, forca e frenimit dhe forca anësore) midis shkelës dhe sipërfaqes së rrugës, blloku mund të prodhojë deformime të mëdha elastike tangjenciale. Kur forca tangjenciale rritet, deformimi tangjencial rritet në përputhje me rrethanat, dhe "efekti i fërkimit" i sipërfaqes së kontaktit gjithashtu rritet, duke shtypur kështu tendencën e shkeljes ose shkeljes së shkeljes. Kjo kryesisht eliminon disavantazhet e gomave pa model (hap të lehtë) që rrëshqasin lehtë, duke e bërë performancën e makinës të lidhur me performancën e fërkimit midis gomës dhe sipërfaqes së rrugës-dinamike, frenimit, manovrimit të timonit dhe sigurisë së ngasjes Ekziston një i besueshëm garanci për lojë normale.

Studimet kanë treguar se faktorët që prodhojnë fërkimin midis shkelës dhe sipërfaqes së rrugës përfshijnë gjithashtu aderimin midis dy sipërfaqeve, efektin e tërheqjes molekulare dhe efektin mikro-prerës të konveksitetit të sipërfaqes së rrugës në shkel, por roli kryesor është akoma bllok deformimi elastik.