Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Si të freskoni shpejt makinën në verë

Time: 2020-08-27 Klikime: 27

Si të freskoni shpejt makinën në verë
Kur të vijë vera, makina do të ekspozohet në mënyrë të pashmangshme nga dielli përvëlues dhe sapo të hyni në makinë, është si të hyni në një sauna dhe është si të bëni një banjë sauna. Për të shmangur këtë siklet, sot unë do të ndaj me ju disa mënyra për të ulur shpejt temperaturën në makinë.

  •  Bashkëpunimi i qarkullimit të brendshëm dhe të jashtëm

1. Hapni dyert dhe dritaret, prisni 2-3 minuta që të shterojë ajri i nxehtë dhe ndizni makinën;
2. Ndizni qarkullimin e jashtëm të kondicionerit;
3. Kur temperatura brenda dhe jashtë ndarjes është e ngjashme, mbyllni dritaret dhe aktivizoni qarkullimin e brendshëm.

Kjo metodë përdoret më shpesh, por duhen të paktën 5 minuta për të arritur efektin. Megjithëse kjo është pak më e nxehtë në fillim, shmang ngarkesën e tepërt kur ndizet motori, dhe kompresori i kondicionerit mund të hyjë shpejt në gjendjen më të mirë të punës.
Duhet të theksohet se nëse qarkullimi i brendshëm përdoret për një kohë të gjatë, përmbajtja e oksigjenit të ajrit në makinë do të zvogëlohet dhe gazrat e dëmshëm si monoksidi i karbonit i prodhuar nga djegia jo e plotë e motorit gjithashtu mund të grumbullohen në makinë . Prandaj, është e nevojshme të kaloni në mënyrën e qarkullimit të jashtëm në kohën e duhur për ta lënë makinën të fryjë ajri i pastër nga jashtë.

  • Hapni dhe mbyllni derën

1 Hapni dritaren e bashkë-pilotit;
2. Hapni derën e sediljes së shoferit;
3. Hapni dhe mbyllni derën e shoferit 5 herë me forcë normale.

Një profesor japonez i aerodinamikës zbuloi një mënyrë shumë të thjeshtë dhe të lehtë për të ulur shpejt temperaturën në makinë me më shumë se 8 ° C. Parimi është që të thithni ajrin e ftohtë në makinë përmes dritareve të hapura nga bashkë-shoferi, dhe pastaj të lëshoni ajrin e nxehtë nga makina duke hapur dhe mbyllur derën e sediljes së shoferit.

Duhet vetëm forcë normale për të hapur dhe mbyllur derën, dhe numri i herëve të hapjes dhe mbylljes duhet të jetë më shumë se 5 herë për të arritur efektin. Kjo metodë është shumë e thjeshtë, dhe efekti i ftohjes është shumë i dukshëm.

  • Ftohje e lëngshme

1. Rregulloni tretësirën në raportin e ujit dhe alkoolit 10: 1;
2. Pasi të keni hapur derën, rrotulloni poshtë dritares dhe spërkatni solucionin në makinë.

Përqendrimi i alkoolit nuk duhet të jetë shumë i lartë dhe sasia e spërkatjes nuk duhet të jetë shumë e madhe, përndryshe do të ketë rreziqe të sigurisë. Në të njëjtën kohë, hapni dritaret dhe ktheni daljen e ajrit lart kur kondicioneri është i ndezur. Për shkak se ajri i ftohtë është më i rëndë se ajri i nxehtë, ai automatikisht do të fundoset. Për më tepër, alkooli është shumë i paqëndrueshëm, dhe avullimi është endotermik.

  • Përgatitja gjatë parkimit

1. Mundohuni të parkoni makinën në një vend të freskët, nëse nuk ka pemë, është më mirë të përballeni me diellin kur përballeni me diellin, në mënyrë që të zvogëloni sa më shumë ekspozimin në diell.

2. Përdorimi i masave të hijes së diellit jo vetëm që mund të parandalojë rritjen e shpejtë të temperaturës në makinë, por gjithashtu të parandalojë plakjen e materialeve në makinë për shkak të ekspozimit direkt në diell.