Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Si të gjykojmë nëse goma e makinës është mungesa e ajrit

Time: 2021-05-17 Klikime: 36

Siç thotë një fjalë e vjetër, një udhëtim prej një mijë miljesh fillon me një hap të vetëm.Të gjithë e dimë që gomat janë një kusht i domosdoshëm për drejtimin normal të një makine. Për udhëtimin e sigurt të të gjithëve, le të kuptojmë së bashku njohuritë e gomave.

Presioni i gomave është një parametër shumë i rëndësishëm për drejtimin e sigurt të automobilave.Pronarët e makinave duhet të monitorojnë rregullisht presionin e gomave kur drejtojnë automjetet e tyre.

Sa shpesh fryhen gomat e makinës?

Sa kohë karikohet një gomë makine? Kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Sipas procesit normal të funksionimit, presioni i gomës duhet të kontrollohet një herë në dy muaj, dhe duhet të konfirmohet që gomat e makinës janë normale para secilës vozitje.Tani makina, presioni i gomës ka një vlerë standarde të specifikuar, e cila vendoset në mbulesën e rezervuarit të karburantit të makinës ose kornizën e derës së sediljes së pasagjerit. Për shembull, presioni i gomës është 2.3bar, pronari duhet të sigurojë që presioni i gomës së makinës të jetë brenda kufijve të bar 0.2bar, 2.1bar ~ 2.5bar, një situatë e tillë është relativisht normale.Sa kohë duhet që pronari të karikojë ajrin? Duhet të matet sipas presionit të gomave të automjetit të tij.

Si të gjykojmë nëse goma ka mungesë ajri?

Për makinën e re, monitorimi i presionit të gomave nuk është një konfigurim i rrallë, ju mund të kontrolloni presionin e gomës në çdo kohë për të kontrolluar presionin e gomave, kjo është më e saktë, nëse jo, mund të blej një barometër, një thesar është ajo që dhjetra juan , shpesh për mikun e udhëtimit të gjatë, është shumë praktike, gjëja më e rëndësishme është gjithmonë të kontrolloni gomat për sigurinë se është e garantuar.

Presioni i gomave është shumë i ulët konsumi i karburantit do të rritet, dhe makina për të rritur fuqinë poshtë, ndjenja e rrugës nuk është e mirë.Nëse presioni i gomës është shumë i lartë, rehatia zvogëlohet, konsumi i karburantit zvogëlohet, përgjigjja e fillimit dhe kthimit është e ndjeshme, ndjesia e rrugës është e qartë, por performanca e frenimit ndikohet pak.Zakonisht duhet vetëm të rregullojmë presionin e gomës sipas rezultateve të matjes.Kini kujdes që të mos harroni gomën tuaj rezervë sa herë që kontrolloni presionin e gomës.

Pse provoni presionin e gomave?

Në fakt, nëse presioni i gomave është shumë i ulët, konsumi i karburantit do të rritet, fuqia e makinës do të zvogëlohet dhe nuk do të ndihet mirë për të përzënë.Nëse presioni i gomës është shumë i lartë, komoditeti zvogëlohet, megjithëse konsumi i karburantit zvogëlohet, përgjigjja e fillimit dhe kthimit është e shpejtë, rruga ndihet e qartë, por performanca e frenimit ndikohet pak.

Sa më shpesh që përdoret një makinë, aq më pak ka gjasa të prishet. Kur një makinë parkohet për një kohë të gjatë, shpejtësia e gomave do të rritet.Kjo sepse kur parkohet, goma dhe shpërndarësi i pikës së forcës janë gjithmonë të fiksuara në të njëjtën pozitë, me kalimin e kohës do të deformohen, duke rezultuar në rrjedhje të dobët të ajrit të mbylljes.Përkundrazi, lëvizja e gomave sepse forca është uniforme, dhe ajri i brendshëm gjithashtu po zgjerohet, kështu që është e dobishme të vuloset.Pra, kur frekuenca e përdorimit të makinës tuaj është relativisht e ulët, rekomandohet të shkurtoni në mënyrë të përshtatshme ciklin e kontrollit të presionit të gomave.


https://youtu.be/cTtwi9fNAik


Si të gjykojmë nëse goma e makinës është mungesa e ajrit