Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Si të identifikoni gomat e rilexuara

Time: 2020-08-27 Klikime: 41

Kobe Steel është kompania e tretë më e madhe e çelikut në Japoni. Kobe Steel pranoi në vitin 2017 se kishte ndërhyrë në të dhënat e performancës së disa produkteve alumini dhe i furnizonte ato. Fusha e përfshirjes është jashtëzakonisht e gjerë, duke përfshirë jo vetëm Toyota, Nissan, Mitsubishi dhe Subaru. , Kompanitë japoneze të makinave të Mazda rekrutohen, dhe shumë kompani jo-japoneze të makinave gjithashtu përdorin Kobe Steel, e cila ka tërhequr vëmendjen globale.

Në fakt, jo vetëm falsifikimet e çelikut Kobe, por shumë pajisje përreth nesh janë gjithashtu të përmbytura me falsifikime, dhe midis tyre, falsifikimet janë serioze dhe shkalla e rreziqeve të sigurisë janë gomat. Shumica e miqve më të tmerrshëm të makinave e dinë se mund të jenë fallco, por të gjithë janë të bindur se po blejnë mallra të vërtetë, gjë që është e tmerrshme.

4

Falsifikimi i gomave përfshin kryesisht importe paralele dhe rilexime, prandaj le të mos flasim për importe paralele. Kryesisht flasim për gomat e rilexuara.

Identifikimi i gomave të ritreguara mund të identifikohet kryesisht duke parë, gërmuar dhe gërvishtur.

1. Shikoni
Ngjyra e shkeljes së gomave të reja është më e natyrshme. Dhe në mënyrë që goma të duket më e re, gomat e rilexuara janë pikturuar të gjitha me një shtresë vaji gomash, e cila duket veçanërisht e ndritshme.

v2-7d291cc0757f4f83a91104f875e1f395_720w

Ju gjithashtu mund të shikoni në anën e brendshme të gomës për të kontrolluar nëse nivelet e vjetra dhe të reja janë konsistente. Shikoni shenjat e datës së gomave për gjurmë të dukshme të përpunimit, nëse ka, është gjithashtu e rreme.

3

Kontrolloni gunga në shkeljen e gomës dhe qimet në muret anësore. Nëse jo, ato në thelb janë false. Për shkak se flokët e gomave janë shumë të buta, ato do të konsumohen brenda disa kilometrash. Në ditët e sotme, pa marrë parasysh sa e fuqishme është teknologjia e rimarrjes, flokët e gomave nuk mund të instalohen përsëri aq mjeshtërisht.

Përveç kësaj, mund të shtypni edhe shkelën, goma e re nuk do të lërë gjurmë gishtash, dhe shkelja e gomës së rilexuar ka një shtresë dylli, do të ketë gjurmë gishtash pasi ta prekni.

2

2. Zvarrisni

Thonjtë e gomës dhe shenjat e veshjes në këmbë nuk do të hiqen lehtësisht, dhe gomat e ritreguara shtohen në pjesën e pasme, e cila nuk është shumë e besueshme dhe mund të hiqet lehtësisht. Ekziston edhe data e fabrikës së gomës, gjithashtu mund të kontrolloni nëse është e lirë.

v2-fa3c134cc7662829dbecffb340a23154_720w

 

3. Gërvishtje
Me një objekt të fortë të gërvishtur pak në shkel, gomat e reja nuk do të lënë gërvishtje, dhe gomat e rilexuara shpesh lënë gërvishtje të qarta.

Retreading gomave jo vetëm që do të shkaktojë humbje ekonomike për veten tonë, por edhe të shkaktojë aksidente trafiku seriozisht. Ne duhet të marrim masa paraprake!