Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Si të identifikoni defektet e makinës përmes zhurmës së makinës

Time: 2020-08-27 Klikime: 39

Si të identifikoni defektet e makinës përmes zhurmës së makinës

Pyetje: Si të gjykojmë kur makina duhet të riparohet?

Përgjigje: Ta themi thjesht, pasi të njiheni me makinën tuaj dhe të kuptoni performancën dhe tingullin e makinës në të gjitha kushtet normale, atëherë zhurma e re ose problemet e performancës do t'ju japin një sinjal paralajmërues.

Zhurma e re ose jo normale është zakonisht një tregues i prishjes së makinës. Për shembull, një tingull i ulët gumëzhitës mund të jetë një dështim i mbajtjes, ose mund të jetë thjesht një problem i gomave; një tingull ulëritës mund të tregojë nevojën për të zëvendësuar jastëkët e frenave ose lirimin e rripit. Kur përshkruani defektin, shpjegoni qartë shkakun ose veprimin që shkaktoi zhurmën.

Përveç humbjes së performancës ose zhurmës, sinjali tregues në pult është një vend tjetër që nuk mund të injorohet. Nëse ndieni se timoni shtrëngohet, makina është e anuar në njërën anë, ose dridhje jonormale brenda një diapazoni të caktuar shpejtësie gjatë ngasjes, duhet të kontrolloni gomat, ose të ekuilibroni dhe poziciononi rrotat. Kryerja e riparimeve në kohë kur këto probleme sapo zbulohen mund të parandalojë vazhdimin e zgjerimit të dështimit dhe të shmangë humbje më të mëdha.

20180110182803_d9d93dbd65ef93ab4a7f0b2aac793eb6_2

Vlen t'i kushtohet vëmendje e veçantë çështjeve që lidhen me sistemin e frenimit (frenimit), siç janë zhurma ose dridhjet gjatë frenimit. Për shkak se sistemi i frenimit ka një marrëdhënie shumë të ngushtë me sigurinë e ngasjes, injorimi i dështimeve të tilla është i barabartë me marrjen e rreziqeve personale.

Përveç kësaj, kushtojini vëmendje nëse makina fillon pa probleme. Nëse makina fillon të bëhet e vështirë për tu nisur, drejtohuni në Përfaqësi në kohë për inspektim.

Pyetje: Cilat janë llojet kryesore të mirëmbajtjes së makinave?

Përgjigje: Mirëmbajtja e makinës për të cilën ne zakonisht flasim është kryesisht nga ruajtja e gjendjes së mirë teknike të makinës dhe zgjatja e jetës së shërbimit të makinës. Ekzistojnë kryesisht tre aspektet e mëposhtme:
1. Mirëmbajtja e trupit të makinës. Mirëmbajtja e trupit të makinës përdoret gjithashtu për të thirrur bukurinë e makinës. Qëllimi kryesor është heqja e të gjitha llojeve të oksidimit dhe korrozionit nga trupi i makinës dhe trupi i makinës, dhe pastaj për ta mbrojtur atë, për aq sa është e mundur për të nxjerrë në pah "bukurinë" e makinës. Kryesisht përfshin: mirëmbajtjen e bojës së makinës, mirëmbajtjen e tapetit të jastëkut, parakolpin, mirëmbajtjen e skajit të makinës, mirëmbajtjen e panelit të instrumenteve, mirëmbajtjen e përpunimit të elektroplaçimit, mirëmbajtjen prej lëkure dhe plastike, gomën, mirëmbajtjen e rrotave, mirëmbajtjen e xhamit, mirëmbajtjen e shasisë, mirëmbajtjen e pamjes së motorit, etj.

6cde01be-a7a2-4152-b92c-3f6ad8e5add9

2. Mirëmbajtja në makinë. Mirëmbajtja e trupit të makinës është të mbash makinën të re, ndërsa qëllimi i mirëmbajtjes së makinës është që të lejojë makinën të kalojë qindra mijëra kilometra pa riparime të mëdha, dhe të sigurojë që makina të jetë në gjendje të mirë teknike. Kryesisht përfshin: sistemin e vajosjes, sistemin e karburantit, sistemin e ftohjes, sistemin e frenimit, mirëmbajtjen e karburatorit (injektorit të karburantit), etj.

3. Rinovimi i trupit të makinës. Të tilla si diagnostikimi dhe trajtimi i gërvishtjeve të thella, riparimi i parakolpëve me shumë materiale, riparimi i dëmtimeve të forta të rrotës (mbulesës), rinovimi i materialeve prej lëkure dhe fibrash kimike, rinovimi i ngjyrës së motorit, etj.