Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Sa shpesh ndryshojnë gomat e makinës?

Time: 2020-08-27 Klikime: 44

Gomat mund të konsiderohen si një nga pjesët më të rëndësishme të një makine. Ai nuk është përgjegjës vetëm për drejtimin e automjetit, por gjithashtu mban peshën e automjetit. Gomat janë një nga pjesët më të konsumuara në makinë. Për më tepër, nga njëra anë, cilësia e gomave lidhet edhe me drejtimin tonë të sigurt, nuk duhet të jemi të pakujdesshëm. Pra, sa shpesh ndryshojnë gomat e makinës? Sa kohë mund të përdoren gomat e makinës?

Sa shpesh ndryshojnë gomat e makinës?

Ndryshimi normal i gomës: Goma përdoret si produkt gome dhe koha e përdorimit të saj nuk duhet të kalojë pesë vjet. Edhe nëse nuk përdoret, mund të mos zgjerohet për një kohë të gjatë. Për shkak se goma do të oksidohet kur ekspozohet në ajër, materiali i gomës gradualisht do të bëhet i fortë në këtë kohë. Në këtë mënyrë, kjo do të ndikojë në zvogëlimin e kapjes së gomës. Sigurisht, jeta më e gjatë e shërbimit të gomës nuk duhet të kalojë pesë vjet. Sa i përket datës së prodhimit të gomës, pjesa më e madhe e saj do të shënohet në mur anësor, për sa kohë që kontrollohet me një inspektim të thjeshtë.

3

Ndryshimi jonormal i gomës: Nëse goma juaj nuk ka pasur kurrë probleme në procesin e përdorimit, natyrisht që mund të përdoret për pesë vjet, por a mund të vazhdojë të përdoret nëse është e dëmtuar ose e fryrë? Sigurisht, kjo nuk është e mundur. Merrni si shembull fryrjen e murit të gomës. Shumica e gomave shkaktohen nga prishja e shtresës. Kjo shtresë është një pjesë kryesore e zbutjes së presionit të jashtëm. Pas dukurisë së fryrë, kjo do të thotë që goma e gomës performanca e murit është zvogëluar shumë. Nëse nuk zëvendësohet menjëherë, mund të ndodhë që një gomë e rrallë të ndodhë në një ditë të caktuar. Kur riparuesi ju tregon se pjesa e perdes së brendshme është dëmtuar, atëherë mos hezitoni ta zëvendësoni direkt gomën.

4

Sa mund të zgjasë një gomë makine?

Unë nuk mendoj se ka një datë të saktë dhe specifike të zëvendësimit të gomave. Për shkak të cilësisë së ndryshme të gomave të prodhuara nga secili prodhues, statusi i përdorimit të secilit pronar makine nuk është domosdoshmërisht i njëjtë. Kjo do të ndikojë në datat e ndryshme të zëvendësimit, kështu që pesë Kufiri i vitit është në të vërtetë për të siguruar drejtimin e sigurt të shumicës së pronarëve të makinave. Disa njerëz mund të mendojnë se gomat që ata përdorin janë marka relativisht të qëndrueshme dhe mund të zgjasin kohën e përdorimit mesatarisht, por në fakt jeta e shërbimit të gomave nuk lidhet vetëm me cilësinë e gomave. Relatedshtë gjithashtu e lidhur me kushtet e rrugës, nëse makina juaj shpesh udhëton në rrugë me gunga still është akoma e këshillueshme që të përdorni gomat tuaja vetëm për pesë vjet.5

Përveç kësaj, shumica e gomave të gomave aktuale në thelb kanë një shenjë trekëndore, e cila përfaqëson shenjën e konsumimit të gomave, e cila është gjithashtu humbja maksimale që goma mund të pranojë. Humbja e dridhjeve tejkalon këtë shenjë. Mbërthimi zvogëlohet shumë, veçanërisht në shi dhe dëborë, kështu që nëse modeli i gomës është i veshur deri në kufi, ai do të zëvendësohet, dhe kjo markë e konsumimit është e barabartë me jetëgjatësinë e gomës.