Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Këtu janë pesë këshilla se si të përdorni gomat e makinës tuaj. Nëse dini më shumë se tre, jeni mirë!

Time: 2021-04-06 Klikime: 13

A është një gomë makine një pjesë kryesore e drejtimit të një makine?Gomat më të mira e bëjnë ngasjen më të këndshme, gjë që e bën më të sigurt ngasjen.Kohët e fundit një shok pyeti, kur vozisim, gomat e makinës shpesh mbërthehen me gurë të vegjël, serioz kur do të ketë disa skorje qelqi.Edhe pse gomat nuk janë një punë e madhe, a duhet të nxirren ato?

Sigurohuni që gomat tuaja të jenë të pastra

Efekti i modelit të automobilave është të përmirësojë kapjen e gomave, por edhe funksionin e kullimit të gomave dhe aftësinë e shpërndarjes së nxehtësisë për t'u rritur.Goma pas një kohe të gjatë ngarje do të ketë konsum, humbje e madhe është gjithashtu për të zëvendësuar.Nëse ka më shumë gurë në gomë, funksioni i kullimit të grurit dhe kapja do të bien, dhe disa nga rruga më e lagësht është gjithashtu e lehtë të çosh në rreziqe të sigurisë!

Nëse guri në gomë është bllokuar, sepse guri nuk është shumë i rregullt, do të ketë një humbje të madhe për gomën dhe shkeljen.Kjo jo vetëm që do të zvogëlojë jetëgjatësinë e gomës, por gjithashtu do të çojë në një rrjedhje të gomës dhe një gomë të rrafshët.

Prandaj, ka disa gjëra në goma, të cilat gjithashtu duhet të pastrohen sa më shpejt që të jetë e mundur, dhe të zbulojnë nëse gomat po rrjedhin.Edhe pse kjo është më shqetësuese, por edhe për sigurinë e ngasjes, por edhe për pastrimin sa më shpejt të jetë e mundur!

2. Thonjtë nuk nxirren menjëherë

Aktualisht, makina përdoret gomë vakumi, nëse me të vërtetë has një gozhdë në gjendjen e gomës, ajo nuk duhet të nxirret menjëherë.Edhe nëse gozhda është e shpuar, gomat e makinës nuk do të rrjedhin dhe do të shpërthejnë menjëherë për shkak të vakumit brenda.Nëse nxirret në këtë kohë, ndikohet edhe gjendja e vakumit brenda, dhe goma e makinës rrjedh lehtë, gjë që gjithashtu ka një ndikim në ngasjen!

Nëse themi takoni duke lidhur një kusht gozhdë, kjo do të thotë gjithashtu të dëshironi të gjeni një restorant aty pranë sa më shpejt të jetë e mundur riparimi tjetër mbushni një gomë!

3. Nuk është e nevojshme të bëhet pozicionimi me katër rrota

Kur ndërroni një gomë, dyqani i riparimit do t'ju kërkojë gjithashtu të bëni një pozicionim me katër rrota.Nëse thjesht ndërroni një gomë, atëherë pozicionimi me katër rrota zakonisht nuk ka shumë të ngjarë të ketë ndikim në drejtimin e makinës, por nëse makina ndryshoi një herë 4 goma, është e nevojshme të bëni, në këtë kohë performancën e gomës dhe situata e vjetër dhe e re është e ndryshme, mos bëni pozicionimin me katër rrota është gjithashtu e lehtë të keni një ndikim në ngarjen e gomave!

4. Goma e makinës do t'ju tregojë se kur duhet ta ndryshoni atë?

Në fakt, fabrika e gomave ka një shenjë konsumimi në gomë, e cila gjithashtu ngrihet në brazdën e gomës.Humbja e gomës së makinës për të arritur këtë pozicion është gjithashtu të zëvendësoni gomën tjetër të makinës!

5. Afati kohor i rekomanduar është zakonisht tre deri në gjashtë vjet.Ne gjithashtu sugjerojmë që goma e përdorur brenda numrit të viteve, sipas humbjes së shtetit për t'u marrë me zëvendësimin!

Gomat e makinës janë gjithashtu më shumë substanca kryesore, ne kemi nevojë për nën dhe gjithashtu për të mbajtur më mirë.Megjithëse janë disa detaje relativisht të vogla të materialit, por vetëm për t'u marrë me këto detaje të vogla të materialit, por gjithashtu mund ta bëjnë drejtimin e tyre më të sigurt!