Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gëzuar Ditën e Punës

Time: 2020-08-27 Klikime: 23

Ne do të fillojmë pushimet nga 1 maj deri më 4 maj dhe do të kthehemi në punë më 5 maj.

Dita e Punës e 1 majit filloi nga greva e punëtorëve të Çikagos në Shtetet e Bashkuara. Më 1886 maj 216,000, më shumë se 1 punëtorë në Çikago mbajtën një grevë të përgjithshme për të luftuar për një sistem pune tetë orësh. Pas një beteje të rëndë të përgjakshme, ata më në fund fituan. Për të përkujtuar këtë lëvizje punëtore, XNUMX maji u caktua si Dita Ndërkombëtare e Punës.

Rëndësia e Ditës Ndërkombëtare të Punës është se punëtorët kanë fituar të drejtat dhe interesat e tyre legjitime përmes luftës dhe këmbënguljes dhe shpirtit të paepur. Shtë një përparim historik i civilizimit njerëzor dhe demokracisë. Ky është thelbi i Ditës së Punës. Prandaj, njerëzit janë shumë të shqetësuar për Ditën e Punës.

Në shoqërinë e sotme, ne duhet të mbrojmë me forcë që punëtorët duhet ta duan punën e tyre. Fermerët duhet ta duan tokën dhe t'i inkurajojnë njerëzit të punojnë shumë për t'u pasuruar. Në mënyrë që të arrijmë qëllimet tona, ne duhet të mbështetemi në përpjekjet tona, të punojmë shumë dhe të punojmë shumë, duke mos u mbështetur në marrëdhënie ose duke u mbështetur në para. Le të bëhen punëtorë të zakonshëm me të vërtetë të shkëlqyeshëm idhuj të modeleve të punës dhe të publikut. Ajo që duhet të dimë më shumë është se sapo të kemi fuqi dhe pasuri, ne duhet të mbajmë përgjegjësitë përkatëse shoqërore.

Më në fund, ne i urojmë të gjithëve një maj të mbarë dhe të bukur!

1