Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas!

Time: 2020-08-27 Klikime: 23

Më 8 Mars, 1975, Kombi i Bashkuar filloi të festonte Ditën Ndërkombëtare të Grave. Në Kinë, dita e grave quhet gjithashtu dita "8 Mars". Pse festojmë ditën e grave? Ka një histori të gjatë.

Më 8 Mars, 1909, Unioni i Grave të Çikagos demonstroi kundër pabarazisë midis burrave dhe grave. Ata kërkuan që të kishin të njëjtat pagesa, të njëjtën orë pune si burrat, dhe të kishin të drejtën e votës. Ata madje paraqitën një parullë: Bukë dhe Trëndafil, e cila qëndronte për pagesa të barabarta dhe një standard më të mirë jetese. Kjo demonstroi kishte shkaktuar vëmendje ndërkombëtare për të drejtat e grave. Një vit më vonë, një takim kritik u mbajt në Demark, në mënyrë që të promovonte çlirimin e grave dhe të drejtat e barabarta, anëtarët e këshillit vendosën të vendosnin Ditën e Grave në 8 Mars. Pastaj 8 Mars, 1911 sapo u bë dita e parë e Grave.

Në vendin tonë, gjatë ditës së grave, gratë zakonisht kanë pushime ditore. Komunitetet ose ndërmarrjet do të organizojnë aktivitete argëtuese të tilla si një shëtitje pranverore, një darkë e këndshme dhe një mirëqenie shtesë. Në këtë ditë të veçantë, gratë mund të kuptojnë me të vërtetë se vlera e një gruaje nuk është vetëm lindja e një fëmije, duke bërë punë të pafund shtëpie, por edhe të gjejnë statusin e saj në shoqërinë moderne. Kjo është ajo mund të bëjë një tjetër. Ajo mund të bëjë gjithçka që një burrë mund të bëjë. Kur të shikoni përreth, do të zbuloni se gjithnjë e më shumë gra po veprojnë si shkencëtare, mjekë, avokate, madje edhe udhëheqëse. Thjesht përpiquni të mbani mend, gratë sundojnë gjysmën e kësaj bote. Jeta mund të ishte krejt ndryshe pa mençurinë dhe bukurinë e tyre.

Bota për shkak të kishte gruan, por duket veçanërisht e bukur! Përshëndetjet janë vetëm disa linja të shkurtra, në të vërtetë është një kuptim i trashë i vërtetë ... Uroj që Marsi i Tetë të jetë i lumtur, është përgjithmonë i ri në mënyrë tërheqëse.

11111