Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gëzuar Halloween

Time: 2020-10-30 Klikime: 18

Halloween quhet ndryshe edhe Dita e Të Gjithë Shenjtorëve. Shtë një festë tradicionale perëndimore në 1 nëntor të çdo viti; dhe 31 Tetori, pragu i Halloween-it, është koha më e ngarkuar e kësaj feste. Në kinezisht, Halloween shpesh përkthehet si Dita e Të Gjithë Shenjtorëve. Për të festuar ardhjen e Halloween, fëmijët do të vishen si fantazma të lezetshme dhe do të trokasin në derë nga shtëpia në shtëpi, duke kërkuar karamele, përndryshe Do të mashtrojnë ose trajtojnë. Në të njëjtën kohë, thuhet se në këtë natë, fantazma dhe monstra të ndryshëm do të vishen si fëmijë dhe do të përzihen në turmë për të festuar ardhjen e Halloween, dhe njerëzit do të vishen si fantazma të ndryshme në mënyrë që t'i bëjnë fantazmat më harmonike .

 

Halloween është kryesisht popullor në botën anglishtfolëse, të tilla si Ishujt Britanikë dhe Amerika e Veriut, e ndjekur nga Australia dhe Zelanda e Re. Në ditët e sotme, brezi i ri në disa vende aziatike është gjithashtu i prirur të festojë "Festivalin e Jashtëm". Në prag të Halloween, disa supermarkete të mëdha të huaja do të vendosin sportele për të shitur lodra Halloween, dhe shitësit e vegjël do të shesin gjithashtu disa kukulla ose modele të lidhura me Halloween për të tërhequr sytë e të rinjve.

 

Halloween në anglisht është Dita e Gjithë Shenjtorëve, e njohur gjithashtu si "Të gjithë Shenjtorët", një nga festat Ortodokse Katolike dhe Lindore, dhe është një festë tradicionale në vendet perëndimore. Zonat kineze-folëse shpesh e gabojnë Halloween-in me Halloween. "Hallow" vjen nga anglishtja e mesme halwen, e cila është shumë afër etimologjisë së shenjtë. Në disa zona të Skocisë dhe Kanadasë, Halloween quhet akoma "All Hallow Mas". Në atë ditë, Mesha që do të mbahej ishte për të festuar të gjithë shenjtorët (Shenjtorët) në parajsë. Tani shoqëria organizon aktivitete të ndryshme plot me demonë dhe fantazma në natën e 31 tetorit për interesa komerciale ose qëllime të tjera, plotësisht larg nga kuptimi i shenjtë i Halloween.