Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gëzuar Halloween!

Time: 2020-08-27 Klikime: 24

Halloween është një festë vjeshte që amerikanët festojnë çdo vit. Do të thotë "mbrëmje e shenjtë" dhe vjen çdo 31 Tetor, mbrëmja para Ditës së Të Gjithë Shenjtorëve. Sidoqoftë, nuk është në të vërtetë një festë kishe, është një festë për fëmijët kryesisht.

Çdo vjeshtë, kur perimet janë gati për të ngrënë, fëmijët mbledhin kunguj të mëdhenj portokalli. Pastaj prerë fytyrat në kunguj dhe vendosën një qiri që digjet brenda. Duket sikur ka pasur një person që shikon nga kungulli! Këto drita quhen fenerë jack-o'-që do të thotë "fole e fenerit".

Fëmijët gjithashtu vendosin maska ​​të çuditshme dhe kostume të frikshme çdo Halloween. Disa fëmijë pikturojnë fytyrat e tyre për t’u dukur si përbindësha. Pastaj ata mbajnë kuti ose çanta nga shtëpia në shtëpi. Sa herë që vijnë në një shtëpi të re,
ata thonë: ”Mashtro ose trajto! Para ose hani! ” Të rriturit vendosin para ose ëmbëlsira në çantat e tyre.

Jo vetëm fëmijët, por shumica e të rriturve gjithashtu i duan partitë e Halloween dhe Halloween sepse në këtë ditë, ata mund të maskojnë veten si personazhe ose fantazmë pasi imagjinata e tyre do t'i çojë ata. Kjo u sjell atyre kënaqësinë e të qenit i ri.

0 (1354)