Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gëzuar Festivalin e Varkave të Dragoit

Time: 2020-08-27 Klikime: 47

SUNSOUL do të fillojë pushimet nga 25 deri më 27 qershor dhe do të kthehet në punë më 28 qershor.

Festivali i Varkave të Dragoit është dita e pestë e muajit të pestë hënor. Festivalet dhe zakonet që largojnë të këqijat kanë pjellë aktivitete shumëngjyrëshe në vende të ndryshme, duke përfshirë përkujtimin e Qu Yuan, transplantimin e mugwort, pirjen e verës realgar, ngrënien e zongzit, gara me varka dragoi, etj.

Pse përkujtojmë Qu Yuan në Festivalin e Varkave të Dragoit? për shkak të mendimeve të tij fisnike për patriotizëm, për shkak të ndjenjave të tij të mëdha romantike. Vendi dhe kombi kanë nevojë për qytetarë me ndjenjën e përgjegjësisë, kujdesin për jetesën e njerëzve, përfitojnë nga shoqëria dhe promovojnë zhvillimin, duhet të jetë drejtimi i përpjekjeve tona të pandërprera. '' Mënyra për të marrë njohuri të thella dhe moralin madhështor është aq e largët që unë do t'i kërkoj nga parajsa në ferr me gjithë zemër. " uroj që të gjithë të bëjmë të njëjtën gjë, duke mos kursyer asnjë përpjekje për të eksploruar dhe ndjekur të vërtetën.

Festivali i Varkave të Dragoit është gjithashtu një festival për t'u kujdesur për gratë e reja. Gjatë Dinastisë Ming, nga 1 maji deri më 5 maj, vajza e martuar e merr fëmijën të kthyer në familjen e saj, ndërsa djemtë dhe vajzat lanin fytyrat me supë calamus, dhe fytyra ishte e veshur me rozë dhe bënte kunjat e flokëve nga rrënjët e calamus .

Në Festivalin e Varkave të Dragoit, familja u mblodh rreth tryezës për të ndarë zongzi të shijshëm, sa e rehatshme dhe e ngrohtë dita. Aroma e zongzit do t'ju kujtojë fëmijërinë tuaj, duke kujtuar të lumtur dhe të lumtur atë vit; ndërsa kujtojmë të kaluarën, ne gjithashtu duhet të përballemi me të ardhmen me besim dhe guxim. Sepse çdo ditë është një ditë plot shpresë.

Më në fund, SUNSOUL ju uron të gjithëve Dragon Boat Festival.