Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Mirëmbajtje e mirë, makina do të jetojë më gjatë

Time: 2020-08-17 Klikime: 29

Duhet të mirëmbahet kur makina është e mbingarkuar. Më poshtë janë disa metoda vetëm për referencë.

  • Së pari Mirëmbajtja e makinës përfshin mirëmbajtjen e brendshme dhe të jashtme

Mirëmbajtja e jashtme: i referohet mirëmbajtjes kundër plakjes së sipërfaqes së makinës dhe përfundimit të bojës së trupit të makinës, të tilla si veshja e sipërfaqes së makinës, lustrimi i makinës dhe depilimi, etj.
Mirëmbajtja e brendshme: i referohet pjesës së brendshme të makinës, siç janë dezinfektimi dhe sterilizimi i ambienteve të brendshme të makinës, pastrimi i motorit, pastrimi i kondicionerëve, ndërrimi i vajit të motorit, uji i xhamit të makinës, etj.

Artikujt e mirëmbajtjes ditore përfshijnë:
Ndryshoni vajin çdo 5000 kilometra.
Zëvendësoni filtrin e benzinës çdo 25,000 kilometra.
Ndryshoni spiralën e ndezjes çdo 25,000 kilometra.
Zëvendësoni lëngun e frenave çdo 40,000 kilometra.
Filtri i kondicionimit të ajrit ndërrohet çdo vit.
Zëvendësoni baterinë çdo dy deri në tre vjet.
Jastëkët e frenave të automjeteve duhet të kontrollohen çdo 50,000 kilometra.

  • E dyta Mirëmbajtja e brendshme e makinës:

Mirëmbajtja në makinë është të mbash makinën të re përgjithmonë. Qëllimi i mirëmbajtjes në veturë është të mirëmbahet makina për qindra mijëra kilometra pa mirëmbajtje dhe të sigurohet që makina të jetë në gjendjen më të mirë teknike. Çelësi përfshin: sistemin e marrjes së ajrit, softuerin e sistemit të benzinës dhe naftës, sistemin e ftohjes, sistemin e frenimit, mirëmbajtjen e karburatorit (injektorit të karburantit), etj. Kjo përmbajtje shpesh neglizhohet.
1. Pastroni karrigen
2. Pastroni batanijen
3. Mirëmbani panelin e makinës
4. Mirëmbajtja e materialit: Menjëherë spërkatni lëngun pastrues në fibra kimike plastike butadiene; më pas fshijeni me një leckë. Përfundimisht, mos harroni të spërkatni një shtresë të filmit mbrojtës gome të vullkanizuar plastik butadiene për të parandaluar atë që të bëhet i brishtë shumë herët, duke u bërë gjithnjë e më i brishtë dhe i fortë.
5. Pastrimi dhe mirëmbajtja e brendshme e makinës: Sipas tre hapave të heqjes, pastrimit dhe mirëmbajtjes së pluhurit, paneli i makinës, çatia, platforma e shërbimit të cilindrit të pasmë, sedilja, kadifeja e dyshemesë dhe korniza e derës së brendshme pastrohen plotësisht dhe mirëmbahen në të gjitha drejtimet.

  • Tre. mirëmbajtja jashtë makinës:

1. Mirëmbajtja e pajisjeve të ndriçimit: Mirëmbajtja e menjëhershme e pajisjeve të ndriçimit të jashtëm është shumë e rëndësishme për drejtuesit, sepse jo vetëm që rrezikon komoditetin e drejtimit të automjetit të sigurt, por gjithashtu rrezikon menjëherë faktorin e sigurisë së drejtimit të sigurt të automjetit.
2. Mirëmbajtja e jashtme e bojës: bojë automobilistike është zakonisht bojë me llak.
3. Mirëmbajtja e gomave: Kontrolloni presionin e gomave çdo muaj për të siguruar që presioni i gomave është i ekuilibruar.