Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Pesë shkaqe që lidhen me dëmtimin e gomave të makinave

Time: 2021-01-25 Klikime: 24

Makina dëshiron të udhëtojë pa goma, në makinë, në fakt, disa sjellje janë gjithashtu të dëmshme për gomën, dhe nganjëherë mund të bëjnë që jeta e gomës të marrë fund.Do të flas për disa nga sjelljet dhe faktorët që shkatërrojnë makinat.

1. Sa më e madhe të jetë goma e makinës, aq më e shkurtër do të jetë jeta e gomës së makinës, gjë që besoj se e di çdo pronar.Kështu që pronarët e miqve nuk mund të injorojnë shumë këtë pikë, ngarjen e mbipeshës.Pronarët duhet të kontrollojnë treguesit e gomave të prodhuara nga prodhuesit e gomave para se të ngasin makinën.Goma e makinës specifikoi indeksin e ngarkesës që korrespondon me ngarkesën maksimale të përdorur brenda!

2. Duhet të mbahet orientimi i saktë i rrotave të përparme dhe të pasme

Rrota e përparme për jetën e gomave të makinës nuk është e vogël, veçanërisht fundi i rrotës së përparme dhe animi i rrotave të përparme është gjithashtu arsyeja kryesore.Dalja e rrotës së përparme gjithashtu ka të ngjarë të përshpejtojë konsumimin e gomës, pakoja e rrotës së përparme gjithashtu do të përshpejtojë veshin brenda dhe jashtë gomës.Prandaj, pronarët mund të mbajnë orientimin e saktë të rrotave të përparme dhe të pasme në procesin e ngasjes!

3. Temperatura e gomës së makinës

Temperatura e verës është relativisht e lartë, dhe ngasja e makinës, lodhet për shkak të shtrirjes dhe shtypjes dhe fërkimit, duke rezultuar në temperaturë më të lartë.Shumë e lartë mund të shkaktojë lehtësisht konsumimin e gomave dhe gjithashtu mund të fryjë gomën!

4. Kushtet e rrugës

Shoferët në ngarje përveç trajtimit të mendimeve, por edhe për të parandaluar gurë të mprehtë dhe metal mund të prishen ose gërvishten goma, substanca kimike të derdhura dhe të tjera mbi ngarje, nëse makina për një kohë të gjatë në rrugë me zhavorr ose më shumë rrugë të keqe kushtet e vozitjes, jeta e gomave të makinës gjithashtu do të zvogëlojë disa!

5. Zakonet e shoferit

Pronarët e makinave miqtë nuk mund të injorojë.Kushtet e fillimit shumë të ashpra ose të rrugës nuk janë shumë të mira ngasja me shpejtësi të lartë dhe parkimi kur pengesat e gërryerjes së gomave, gjithashtu do ta bëjnë gomën e makinës të rëndojë dhe do të zvogëlojë jetën e gomës së makinës, në të njëjtën kohë, gjithashtu do të sjellë rrezik për të gjithë për të përzënë

c336b0df99d83474eb42e9ab96eef68b_fd35bfc81ec04466995c5af0d1f1ec29