Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Efektet e 5 mënyrave për të riparuar gomat

Time: 2020-08-27 Klikime: 27

Situata e riparimit të gomave haset nga pothuajse çdo pronar. Cheshtë më e lirë për të riparuar gomën dhe mund të vazhdojë të përdoret pas riparimit të plagëve të vogla të gomave. Sidoqoftë, përballë një larmie të gjerë të metodave të riparimit të gomave në treg, të tilla si riparimi i ftohtë, riparimi i nxehtë, mbyllja e gomave, kërpudha thonjtë dhe lëngjet e riparimit të gomave, shumë konsumatorë janë të trullosur. Cila mënyrë është më e mirë? Në të vërtetë, secila metodë ka avantazhet dhe disavantazhet e veta, ne mund të zgjedhim sipas nevojave.

1. Shirit gome: operacion i thjeshtë për raste emergjente

Mënyra më e zakonshme për të riparuar një gomë është futja e shiritit të gomës në pjesën e shpuar të gomës. Përparësia më e madhe e kësaj metode është se është e shpejtë dhe e përshtatshme, zgjat vetëm disa minuta dhe nuk ka nevojë të heq gomën nga unaza e çelikut. Disavantazhi është se nuk është i qëndrueshëm dhe është e vështirë të përballosh plagët e mëdha. Zakonisht mund të përdoret vetëm si ilaç i përkohshëm. Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni gomën, duhet të bëni edhe riparime të brendshme.

2. Riparimi i ftohtë: i përshtatshëm, por jo i qëndrueshëm

Gjatë riparimit të ftohtë, duhet të hiqni gomën nga buza, të gjeni thyerjen dhe të pastroni objektet e huaja rreth pushimit, pastaj ngjisni një film të veçantë për riparimin e gomave nga brenda gomës për të përfunduar riparimin e rrjedhjes. Kjo metodë është e ngjashme me metodën e riparimit të gomave të biçikletave, përveç që kërkon një makinë speciale për prerjen e gomave dhe filmin e riparimit të gomave. Edhe pse kjo metodë mund të riparojë sipërfaqe të mëdha të dëmtuara në gomë, ajo nuk është e qëndrueshme. Pas një periudhe përmbytjeje ose ngasje me shpejtësi të lartë, rrjedhja e ajrit mund të ndodhë në vendin e riparuar.

3. Shtojcë e nxehtë: alsoshtë gjithashtu e mirë, por duhet të gjesh një biznes të besueshëm

Metoda e riparimit të nxehtë është e ngjashme me metodën e riparimit të ftohtë, në të cilën një film i veçantë është bashkangjitur në pushim, por kërkohet një hap shtesë për të pjekur pushimin me një makinë pjekje derisa filmi të shkrihet dhe të mos përmbahet në pushim. Prandaj, përparësia e riparimit të nxehtë është se vendi i riparuar është shumë i qëndrueshëm dhe nuk do të rrjedhë ajër përsëri dhe përsëri. Sidoqoftë, riparimi i pahijshëm i nxehtësisë gjithashtu mund të dëmtojë fetusin. Riparimi i nxehtë ka kërkesa të rrepta për temperaturën dhe kohën e ngrohjes, veçanërisht gomat e makinave private janë më të holla se kamionët e mëdhenj. Ngrohja e pahijshme dhe temperatura e lartë mund të dëmtojnë gomat.

4. Thonjtë e kërpudhave: funksionojnë mirë, por çmime të larta

Metoda e riparimit të thonjve të kërpudhave, siç sugjeron emri, përdor një copë toke gome të ngjashme me një formë kërpudhe për të identifikuar vrimat në gomë, për të hequr rrënjët e kërpudhave dhe për të prerë tepricën e ekspozuar. Pjesa e brendshme është ngjitur me ngjitës të veçantë. Pjesa rrënjësore e kërpudhave mund të luajë një efekt shtesë të jashtme, dhe pjesa e brendshme e kërpudhave është e barabartë me efektin e suplementit të brendshëm. Sipas raporteve, efekti i suplementit të thonjve të kërpudhave është më i mirë, por kërkon një kohë të gjatë në procesin e riparimit, i cili zakonisht zgjat rreth gjysmë ore. Çmimi i tij është gjithashtu më i lartë se riparimi i zakonshëm i gomave.

5. Lëng automatik i gomave: vetëm urgjencë

Aktualisht, shumica e makinave janë të pajisura me goma rezervë konvencionale, por ka disa modele që janë të kufizuara nga hapësira dhe përdorin lëngun e riparimit të gomave për të zëvendësuar montimin e gomave rezervë. Ky lëng riparimi i gomave është një përbërje polimer sintetik në formën e një lëngu të bardhë me shkumë. Ruhet në një rezervuar ajri të kompresuar. Kur është në përdorim, ajo injektohet në gomë përmes grykës së valvulës. në të njëjtën kohë, presioni i rezervuarit të ajrit të kompresuar përdoret për të injektuar lëngun në gomë ndërsa fryn gomën. Pastaj, lëngu i riparimit të gomës është i mbuluar në mënyrë të barabartë në anën e brendshme të gomës nga forca centrifugale duke vozitur, dhe një film vulosës formohet në sipërfaqen e brendshme të gomës për të luajtur një efekt riparimi të gomave. Kjo metodë është një metodë e riparimit të gomave emergjente kur nuk mund të gjendet shkelje e dukshme. Sidoqoftë, efekti i riparimit të gomave është i kufizuar dhe koha e qëndrueshmërisë është e kufizuar. Prandaj, lëngu i riparimit të gomave është vetëm një produkt emergjence. Nuk ka gomë rezervë, asnjë dyqan riparimesh dhe duhet të vazhdoni ta përdorni.
A mund të përbëjnë të gjitha gomat e prishura? Sigurisht që jo. Nëse mund të rregullohet varet nga vendi ku goma është dëmtuar dhe ashpërsia e dëmtimit. Nëse muri i gomës është i shpuar, ose vrimat në këmbë ose kurora e gomës janë shpuar nga objekte të tilla si shufra çeliku, duke shkaktuar një shteg i madh, duhet të zëvendësoni direkt gomën. Për shkak se gomat që kanë pësuar lëndime kaq të rënda jo vetëm që janë të vështira për tu riparuar, rezultatet pas riparimit nuk mund të sigurohen. Riparimi i gomave nuk është ilaç, veçanërisht për pronarët e metodave të rregullimit të gomave emergjente që përdorin lëngje automatike të riparimit të gomave dhe metoda të qitjes me armë. Rekomandohet të gjeni pikën më të afërt të riparimit për të riparuar ose ndryshuar gomën sa më shpejt të jetë e mundur.

Çfarë vini re kur mbaron riparimi i gomave? Pas riparimit të gomës, sigurohuni që të kontrolloni ekuilibrin dinamik të gomës, sepse riparimi i gomës do të dëmtojë ekuilibrin dinamik të gomës, nëse nuk kontrollohet, do të shkaktojë dridhje të automjetit dhe konsum të lartë të karburantit. Teknikët profesionistë të mirëmbajtjes thonë se për sa kohë që ata kalojnë provën e bilancit dinamik të gomave, ato mund të vendosen në rrotat e përparme dhe të pasme. Në të njëjtën kohë, masteri i mirëmbajtjes sugjeroi gjithashtu që pronari gjithmonë mund të ketë një pompë të vogël elektrike ajri në makinë në mënyrë që të fryj gomat në rast urgjence. Një pompë elektrike e vogël ajri është rreth 10 deri në 30 dollarë. Pas inflacionit, automjeti zakonisht mund të funksionojë. Nuk ka problem në gjysmë ore, kështu që ju mund të gjeni një dyqan afër riparimit ose vendin e riparimit të gomave.

11