Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Festivali i Varkës se Dragoit

Time: 2021-06-11 Klikime: 19

 Dita e pestë e muajit të pestë hënor është festivali tradicional folklorik kinez - Festivali i Varkave të Dragoit. Isshtë një nga festivalet e lashta tradicionale të kombit kinez. Festivali i Varkave Dragon quhet gjithashtu terminali pesë, duanyang. Për më tepër, Festivali i Varkave Dragon ka shumë emra të tjerë, të tillë si: festivali i pasdites, festivali i pesës së rëndë, Festa e Majit, banjë festa e orkideve, festa e vajzave, festa ditore, dylli, festa e poetit, dita e dragoit e kështu me radhë. Edhe pse emri është i ndryshëm, por në përgjithësi, njerëzit rreth zakoneve të festivalit ose më shumë se të ndryshëm.

Festivali i Varkave të Dragoit, është zakonet tradicionale të popullit kinez për më shumë se dy mijë vjet, për shkak të territorit të gjerë, shumë kombësive, plus shumë histori dhe legjenda, kështu që jo vetëm që prodhuan shumë emra të ndryshëm të festivalit, por gjithashtu kanë zakone të ndryshme përreth Përmbajtja kryesore e tij është si vijon: Vajza mbrapa, dyert e varura, për të takuar anijen fantazmë, mesditë, pasdite Ye Fu, varur calamus dhe pelin, notoi jashtë, Bursa e saj e ëmbël, sepse ai ndihet i turpëruar, gara varkë dragon, kohëzgjatja, të shtëna, ritëm, për fëmijët me realgar, duke pirë verë realgar, verë të ëmbël, bukë të ngrënë në rregull, vezë të kripur, zongzi dhe fruta të stinës, etj., përveç aktiviteteve të ngjyrave të supersticionit gradualisht u zhdukën, pjesa tjetër janë shpërndarë në të gjithë Kinën dhe fqinjët vende. Disa aktivitete, të tilla si gara me varka dragoi, kanë fituar një zhvillim të ri, duke thyer kufijtë e kohës dhe rajonit dhe janë bërë ngjarje ndërkombëtare sportive.

Ka shumë teori rreth origjinës së Festivalit të Varkave të Dragoit.

Për shembull: për të përkujtuar Qu Yuan tha; Përkujto wu zixu tha; Përkujto Cao E tha; Nga tre gjeneratat e festivalit të solsticit veror tha; Hëna e keqe dita e keqe përzënë tha, Wu Yue oferta totem kombëtar tha, dhe kështu me radhë. Mbi secila thotë, secila rrënjë dhe burim.

Sipas studiuesit Z. Wen Yiduo "Provimi i Festivalit të Varkave të Dragoit" dhe "Edukimi historik i Festivalit të Varkave të Dragoit" numëruan më shumë se 100 të dhëna të lashta të librave dhe kërkime eksperte arkeologjike, origjina e Festivalit të Varkave të Dragoit, është kombi i lashtë kinez i jugut Wuyue i mbajtur një festival totem, më herët se Qu Yuan.Megjithatë, për mijëra vjet, shpirti patriotik dhe poezitë prekëse të Qu Yuan-ut kanë qenë rrënjosur gjerësisht dhe thellë në zemrat e njerëzve, kështu që njerëzit "i çmojnë dhe vajtojnë për ta, bota diskuton fjalët e tyre, për të kaluar se si ". Prandaj, memoriali i Qu Yuan, më i gjerë dhe më i thellë, zë pozicionin e zakonshëm. Në fushën e kulturës popullore, populli kinez në garën e dragoit në Dragon Boat Festival dhe duke ngrënë zongzi, etj janë të lidhura me kujtesën e Qu Juan

Sot, Festivali i Varkave të Dragoit është ende shumë popullor në mesin e kinezëve të një festivali madhështor.

Sunsoul bazohet në filozofinë e biznesit të cilësisë së parë, së pari shërbimit. Përmes inovacionit dhe zhvillimit të vazhdueshëm, ekipi ynë është zgjeruar nga valvula e gomave, pesha e rrotave dhe patch riparimi i gomave për të zhvilluar një shumëllojshmëri të mjeteve krijuese të riparimit të gomave, arra të rrotave automatike, bulonave, copë litari dhe adaptorë boshti dhe mjete dhe makina për riparimin automatik. Ne jo vetëm promovojnë në mënyrë të pavarur markën Sunsoul, por gjithashtu ofrojnë produkte të personalizuara për klientët ODM.

Sunsoul shpresoj se keni një humor të mirë, ju uroj të shëndetshëm, të lumtur çdo ditë!

8076EE5608B7D2F31E0B63E3055092D2