Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

A është sa më e vjetër makina, aq më i lartë është konsumi i karburantit?

Time: 2020-08-17 Klikime: 64

Shumë njerëz do të hasin probleme të tilla. Sa më shumë që ngasin, aq më të njohur janë ata. Sidoqoftë, ndërsa mosha e makinës rritet, konsumi i karburantit të makinës po rritet gjithnjë e më shumë. Në fakt, ky nuk është një mosfunksionim i makinës. Kjo sepse disa nga pjesët e makinës suaj duhet të mirëmbahen ose zëvendësohen. Nuk ka lidhje të pashmangshme midis jetës së shërbimit të makinave dhe konsumit të karburantit.

Rritja e konsumit të përgjithshëm të karburantit lidhet kryesisht ngushtë me 6 faktorë:

  • 1. Kontrolloni shpesh presionin e gomave dhe konsumimin e tyre

Nëse presioni i gomës është shumë i ulët, fërkimi midis gomës dhe tokës do të rritet, rezistenca do të rritet dhe konsumi i karburantit do të rritet. Kur ngasni makinën, nëse distanca e taksisë së makinës është dukshëm e zvogëluar, duhet të kontrolloni nëse presioni i ajrit të gomës plotëson standardin e presionit të ajrit. Presioni normal i gomave është rreth 2.5bar, dhe mund të zvogëlohet me 0.1bar në verë. Mos harroni gjithashtu të kontrolloni shkallën e konsumimit të gomave. Nëse gomat janë të konsumuara rëndë, ato shpesh rrëshqasin, dhe konsumi i karburantit gjithashtu do të rritet. Në përgjithësi, çdo 50,000 kilometra, duhet të ndryshoni një seri të re gomash.

  • 2. Kushtojini vëmendje vajit, pastroni depozitat e karbonit

Shumë pronarë të makinave nuk u kushtojnë vëmendje produkteve të naftës. Benzina me cilësi të dobët do të rrisë depozitat e karbonit. Depozitat e tepërta të karbonit do ta bëjnë murin e tubit të marrjes, të ndikojë në efektin e marrjes dhe cilësinë e gazit të përzier, dhe konsumi i karburantit do të rritet ndjeshëm. Prandaj, cilësia e benzinës nuk mund të injorohet dhe është thelbësore të pastrohet depozita e karbonit çdo gjashtë muaj.

1