Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

A dini si të përdorni gomat e makinës?

Time: 2021-03-30 Klikime: 15

Për gomat e makinave, shumë vende duhet të kujdesen.Presioni i gomave është shumë i lartë, do të thotë që makina ka një aksident është shumë e lartë, kështu që në rastin e ngasjes shpesh të makinës shpesh duhet të kontrolloni situatën e presionit të gomave të makinës.Koha e lirë e pronarit, kur pastroni makinën, gjithashtu mos harroni të provoni presionin e gomës dhe zakonisht nuk është në anë të rrugës për shumë kohë për të ndaluar, në mënyrë që të siguroni presionin normal të gomave të makinës.

Dhe nëse gjendet në mirëmbajtjen e çekuilibrit të gomave, kjo do të shkaktojë nervozizëm të makinës drejtuese, duke rezultuar në qëndrueshmëri më të ulët gjatë ngasjes së makinës, makina në nervozizëm lëvizës, do t'i kalojë shoferit përmes timonit.Prandaj, bilanci i dhjamit të rrotave duhet të kontrollohet me kohë.

Katër gomat e makinës duhet të orientojnë mirëmbajtjen e inspektimit, nëse ka kënd të madh ose shumë të vogël të kamberit dhe gishtit, këndi i shkallëve të ndryshme të veshjes së gomave, kështu që duhet të theksohet se përveç inspektimit në trashësinë e modelit të gomave të automobilave, dhe veshin e gomave në të dy anët e qendrës dhe kontrolloni, nëse konstatohet se konsumimi është më i madh se mesi i konsumimit në të dy anët e situatës, ka mungesë të presionit të gomës, por kur anët e gomës veshin gjithashtu shumë, më shumë se në mes, presioni i gomave është shumë i lartë, nevoja për të zbuluar.Nëse perimetri i situatës së pabarabartë, ka të ngjarë që të hahet ekuilibri i gomës së makinës në vetvete nuk është shumë i mirë, kështu që mirëmbajtja ditore e gomës, është bërë shumë e nevojshme t'i kushtohet vëmendje kur mirëmbajmë makinën.