Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

A i keni këto 3 fenomene në gomat e makinës tuaj

Time: 2021-06-21 Klikime: 18

Temperatura e lartë e verës, dhe më shumë shi, gomat e makinave si një bombë me sahat, nëse nuk i kushtoni vëmendje është e lehtë të ndikoni në sigurinë e ngasjes.Sot, Xiaobian do t'ju tregojë për ato gjëra në lidhje me gomat e makinave.

1. Sipërfaqja e konsumimit të gomës është afër shenjës së konsumimit

Gomat e makinës dhe toka shpesh kontaktojnë, veshin është shumë normale, nëse sipërfaqja e veshjes është më serioze, afër shenjës së veshjes, duhet të zëvendësohet me kohë.Nëse shenja e konsumimit, në thelb goma nuk ka ndonjë kapje, veçanërisht në mot të lehtë shiu që mund të rrëshqasë, nëse koha është e nxehtë, e lehtë për t'u çarë gomën.

2, fryrja e gomave, plasaritje e plakjes dhe fenomene të tjera

Nëse makina nuk përdoret për një kohë të gjatë, goma është e lehtë për t’u plakur dhe plasaritur;Nëse përdoret shpesh, goma është në kontakt me tokën, nganjëherë anash, dhe mund të lërë mavijosje, ose mund të fryhet, gjë që është një rrezik për sigurinë.Mund të ketë gomë të lëshuar në çdo kohë, prandaj duhet ta kontrolloni me kujdes.

3. Goma ka kaluar datën e shitjes së saj

Koha e prodhimit shtypet në anën e gomës. Mund ta vëzhgoni vetë.Në përgjithësi, koha e përdorimit të gomave është brenda 3 viteve, edhe nëse nuk përdoret një herë, më shumë se 3 vjet goma nuk lejohen të vazhdojnë të përdorin, në mënyrë që të mos lënë një rrezik të sigurisë.Përveç kësaj, edhe nëse goma e rrugës, gjithashtu nuk mund të kalojë 8 vjet, nganjëherë gjithashtu duhet të shikoni në kushtet tuaja të rrugës.

Për shkak se gomat përdoren përtej datës së skadimit të tyre, rreziku i gomës së shtruar rritet.Përveç kësaj, Xiaobian ende dëshiron t'i kujtojë të gjithë, mos prisni derisa goma e makinës të ketë vërtet një problem, të tilla si: goma është e lidhur dhe kështu me radhë, thjesht mendoni të riparoni, ose kontrolloni, gjithmonë i kushtoni vëmendje, veçanërisht në verë e nxehtë, dimër i ftohtë.

Sunsoul shpresoj se keni një humor të mirë, ju uroj të shëndetshëm, të lumtur çdo ditë!

https://youtu.be/S4fc8ZMyUFQ

A i keni këto 3 fenomene në gomat e makinës suaj 1