Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Procesi i ngarkimit të kontejnerit

Time: 2020-08-27 Klikime: 24

A e dini procesin e mbajtjes së kontejnerit në tërësi? Le të hedhim një vështrim sot.

Para së gjithash, ne duhet të rezervojmë një enë. Ne duhet të porosisim kontejnerin e duhur sipas vëllimit dhe peshës bruto të ngarkesës. Ekzistojnë tre lloje: 20GP, 40GP, 40HQ.

Pas rezervimit, ne do të rregullojmë rimorkion për të transportuar kontejnerin bosh nga doku në vendin e paketimit. Pasi ngarkesa të jetë ngarkuar plotësisht në kontejner, kontenieri i plotë do të transportohet në bankën e të akuzuarve për deklarim doganor.

Edhe pse tingëllon si një proces shumë i thjeshtë, ne duhet të bëjmë shumë përgatitje në secilin hap.

Sa i përket paketimit të ngarkesave , Së pari, ne duhet të llogarisim se si të boksojmë sipas lartësisë dhe gjerësisë së kontejnerit për të shfrytëzuar plotësisht hapësirën. Së dyti, ne i paketojmë mallrat sipas të dhënave të llogaritura. Pasi të vendosen mallrat, ne presim për mbërritjen e kontejnerit.

Pasi të vijë ena, ne fillojmë të paketojmë. Mund të shihet nga fotografia se meqenëse kontejneri ka qenë gjatë gjithë kohës në makinë, kështu që ne duhet të vendosim një platformë të lartë, së pari të vendosim mallrat e palletizuara në platformën e lartë me pirun dhe pastaj të përdorim karrocën për të vendosur mallrat mjeshtërisht në kontejner. Pasi të jenë transferuar të gjitha mallrat, mbyllni derën dhe bllokojeni. Më në fund, shoferi e tërhoqi kutinë përsëri në bankën e të akuzuarve.

Pas kalimit të deklaratës doganore, anija do të ankorohet dhe ena do të ngarkohet. Më në fund, mallrat do të lundrojnë në anën tuaj.

 

2