Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Mendja e shëndoshë në përdorimin e gomave të makinave

Time: 2020-12-29 Klikime: 43

Drejtimi i sigurt i makinës është i pandashëm nga gjendja e qëndrueshme e gomave.A i keni vërejtur ndonjëherë fjalët e kodit të sigurisë për gomat?Tani le të flasim për përdorimin e atyre gomave të makinave.

1. Kushtojini vëmendje shenjave të veshjes

Lartësia e shenjës së konsumimit të gomës është 1.6 mm, e cila përfaqëson kufirin e thellësisë së konsumimit të modelit të shkeljes. Kur modeli i gomave vishet në lartësinë afër kësaj shenje, pronari nuk duhet të hezitojë të braktisë të vjetrën dhe të mirëpresë të renë.Lartësia e shenjës së konsumimit të gomave të përgjithshme të makinave është 1.6 mm, lartësia e markës së veshit është 2.4 mm.

2. Gomat me çarje ose blloqe dhe dëmtime të tjera

Pavarësisht nëse çarjet e shkeljes, fryrja e shkeljes, humbja e gomës së shkeljes, veshja e anës së gomës është serioze ose nga lëndë e huaj, duhet të kontrollohet sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të zëvendësohet me kohë, sepse procesi ditor i ngasjes formon padyshim çarje dhe fryrje, rreziku i plasjes.

3. Gomat gjithashtu kanë një jetë të freskët

Përdorimi i gomës është zakonisht rreth 5 vjet, më shumë se ky numër i viteve, edhe nëse mirëmbajtja normale, goma do të duket forcim sipërfaqe, pastaj shfaqet çarje breshkë.Gomat e plakura humbasin elasticitetin e tyre, dhe edhe pse nuk duket se konsumojnë seriozisht, përdorimi i vazhdueshëm mund të shkaktojë deformim të shkeljes, duke paraqitur rrezik për sigurinë.

Kur ngisni një makinë, më e pandashmja është goma. Unë sugjeroj që pronari duhet të kontrollojë gomën pas ngasjes nëse ka presion të pamjaftueshëm ose nëse ka një gozhdë të futur, gjë që është një zakon i mirë si shofer.

[G`2S25ALVF0) LMXAVU3978