Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Urimet e Krishtlindjeve dhe urimet më të mira!

Time: 2020-08-27 Klikime: 31

Dita e Krishtlindjes, 25 dhjetori, është festivali më i madh që festohet në vendet e krishtera të botës. Edhe pse të gjithë e shijojnë Ditën e Krishtlindjes, atë e shijojnë veçanërisht fëmijët, të cilët entuziazmohen shumë për shkak të dhuratave që dinë se do të marrin. Fëmijët e vegjël besojnë se dhuratat e tyre janë sjellë nga Ati i Krishtlindjeve. Babai i Krishtlindjeve është një lloj plaku i cili, fëmijëve u thuhet, jeton në Polin e Veriut. Ai udhëton nëpër qiell në një sajë të cilën e tërheqin rerat dhe e ngarkojnë me dhurata . Duke ndalur në çatinë e shtëpive, ai hyn duke ngjitur oxhakun. Kur fëmijët e vegjël shkojnë në shtrat në prag të Krishtlindjes, ata varin një çorape në fund të shtretërve të tyre. Prindërit e tyre i paralajmërojnë që të mos përpiqen të shikojnë Atin e Krishtlindjeve, ose ai nuk do t’u lërë asgjë. Kur zgjohen, i gjejnë çorapet e tyre të mbushura me dhurata. Fëmijët janë shumë të ngazëllyer në mëngjesin e Krishtlindjes dhe gjithmonë zgjohen herët.

Krishtlindja është gjithashtu një festë familjare. Ndërsa çdo anëtar i familjes mblidhet për të ngrënë, për të luajtur lojëra partie dhe për të parë programet speciale të Krishtlindjeve në TV.

Në jetën tonë, do të ketë një Santa Claus, që janë prindërit tanë. Kur ishim të rinj, besonim në përralla. Në fakt, janë prindërit tanë që kanë përmbushur ëndrrën tonë të mrekullueshme përrallë dhe na kanë bërë të sigurt në jetë. Ata po mbrojnë fëmijërinë tonë. Tani që jemi rritur dhe e dimë të vërtetën e Santa Claus, ne ende duhet të jemi fëmijë dhe besnik kur jemi mirënjohës, sepse prindërit janë mbështetja jonë më e fortë. Por ne jemi gjithashtu varësia e tyre më e besueshme. Atëherë Krishtlindjet e këtij viti, a përgatitët dhurata për Krishtlindje për ta?

6 (2)