Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Dita e Mësuesve Kinezë

Time: 2020-08-27 Klikime: 31

Dita e Mësuesit, e vetmja ndjenjë e këtij festivali është nostalgjia. Ata që na japin njohuri dhe na udhëzojnë të rritemi, bëhen një shkallë në jetën e secilit person, një nga një.

Në vjeshtën e artë të shtatorit, aromë e ëmbël osmanti, erë e butë për t'u dërguar e freskët dhe kopshtari i fortë lahet në lavdinë e sjellë nga profesioni. Më 10 shtator, "Dita e Mësuesit" është aq e fortë, "Mësues, ju keni punuar shumë!" Një përshëndetje e sinqertë kondenson të gjitha pritjet; "Mësues, gëzuar festat!" Një fjali bekimesh dashurie përmban një numër të pafund të mbara! Zëri i fortë i kohës godet vazhdimisht në atriumin e ungjilltarit, dhe respekti për mësuesin është bërë një modë. Shkenca dhe arsimi rinojnë vendin dhe aroma është aromatike. Mësuesi është si një fermer që ka provokuar një shportë. Korrja e rëndë ka përkulur shtyllën kurrizore, por ka shkruar lumturi në fytyrë.

Por unë besoj se mësuesit janë mjeshtrat shpirtërorë që vërtet promovojnë përparimin shoqëror. Ata përdorin shpatullat e tyre të dobëta për të mbajtur shpresën e prosperitetit kombëtar dhe përhapin energjinë e përparimit shoqëror: teknologjinë, idetë, besimet! Për arsimin, Ata janë aq të përpiktë dhe të varur, në mënyrë që të kultivojnë shtyllat, ata janë pa gjumë, fiksues dhe kokëfortë. Nga të rinjtë tek të moshuarit, nga të pasionuarit deri te pensionistët, sa net janë dritat që agojnë? Sa djersë ka në klasë? Studentët kryesorë që të ngjiten në tempullin e Librit të Zotit dhe të ngasin erën dhe valët për të mësuar oqeanin.

Një pikë ujë mund të pasqyrojë rrezet e diellit dhe pika të panumërta të ujit frymëzues bashkohen në një det mençurie. Inxhinierët e shpirtit gjithmonë fillojnë nga pak nga pak, duke përdorur zemrën dhe djersën për të mbajtur diellin e së nesërmes!

2