Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gomat e makinës janë shumë të rrezikshme, për aftësitë e mirëmbajtjes së gomave të makinave për t'u kuptuar

Time: 2021-03-09 Klikime: 20

Një gomë e rënë është një gjë shumë e rrezikshme kur një makinë po punon.Nëse një gomë e një makine me shpejtësi shpërthen, pasojat do të jenë katastrofike.Nëse jeni pronar i një makine private, atëherë duhet të kontrolloni gomat tuaja dhe t'i mbani ato rregullisht.Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur mirëmbani gomat tuaja?Tjetra, le të shohim disa këshilla për mirëmbajtjen e gomave të makinave.

1. Njohni materialet e gomave

Gomat zakonisht bëhen prej gome, të cilat mund të plaken dhe deformohen kur përdoren për një kohë të gjatë, veçanërisht në temperatura të larta.Përveç kësaj, rruga nuk është shumë e qetë dhe gjithmonë ka disa fërkime.Si rezultat, do të ketë pak konsum në goma.Me fjalë të tjera, çdo gomë ka jetëgjatësinë e vet, e cila nuk është një gjë e vetme.

2. Kilometrazhin e gomës

Nëse makina juaj private drejtohet brenda 20,000 kilometra në vit, gomat tuaja do të kenë një jetë të dobishme prej rreth tetë deri në nëntë vjet.Bazuar në këtë kohë, mund të llogaritni se sa do të zgjasin gomat tuaja.Sidoqoftë, për të qenë në anën e sigurt, zakonisht rekomandohet që të kontrolloni gomat tuaja për moshën para se të vozisni më shumë se 80,000 km, në të cilën pikë mund t'ju duhet t'i zëvendësoni ato.

3, kontrolloni presionin e gomave

Zakonisht, kur vozisim, shpesh kontrollojmë gjendjen e gomave të makinës sonë.Para se të vozisni me një shpejtësi të lartë, së pari duhet të kontrollojmë që presioni i gomës është normal.Tani monitori i presionit të gomave do të pajiset me një pompë ajri.Nëse presioni i gomave nuk është normal, ne mund ta fryjmë direkt me pompën e ajrit, pa shkuar në dyqan riparimi, është shumë i përshtatshëm.Nëse normalisht nuk vozisni me shpejtësi të lartë, kontrolloni rregullisht presionin e gomave.

4, pastroni pastrimin e gomave

Shumë njerëz menduan se ishte shumë e vështirë për të hequr gurët.Në fakt, ekzistojnë mjete profesionale për të zgjidhur këtë problem.Një mjet quhet një goditje guri, e cila lehtë mund të heqë gurët.Veryshtë shumë i përshtatshëm dhe i shpejtë.Përveç kësaj, ky mjet është profesional dhe nuk do të dëmtojë gomën.Nëse dëshironi të vozisni në mënyrë të sigurt, duhet të kontrolloni gjendjen e makinës tuaj para se të vozisni.Sapo të identifikohen situata të pasigurta, ato duhet të adresohen menjëherë.Shpresoj që artikulli i sotëm ta keni gjetur të dobishëm!

1bc0a3b5477946abae2916f0a9dabd3e