Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Logjika e mirëmbajtjes së gomave të makinës, a dini se çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje

Time: 2021-02-01 Klikime: 15

Çdo makinë ka nevojë për goma. Gomat e makinës janë si këmbët e një makine.Goma është pjesa e vetme e trupit të makinës që bën kontakt me tokën, dhe është shumë e konsumuar.Pronarët e makinave duhet të mbajnë rregullisht gomat e tyre.Gomat mirëmbahen dhe është e sigurt për tu drejtuar.Le të hedhim një vështrim në logjikën e mirëmbajtjes së gomave të makinave.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni rregullisht presionin e gomave.Presioni i gomave është presioni i ajrit brenda gomës. Presioni i gomave është presioni i gjakut i makinës, i cili luan një rol të rëndësishëm në performancën dhe fuqinë e makinës.Presioni i gomave dhe performanca e makinës ka një marrëdhënie të ngushtë, nga ndikimi i zgjerimit termik dhe tkurrjes, dimrit të ftohtë, presioni i gomës gjithashtu bie, nëse nuk është e përshtatshme rritja e presionit të gomave, jo vetëm që konsumi i karburantit do të përmirësohet, veshin e gomave të makinës do të përshpejtohet.Dimri mund të rrisë presionin e gomave, por duhet të kontrollohet në intervalin e përcaktuar.Nëse temperatura është shumë e lartë, presioni i gomës është shumë i lartë dhe është e lehtë të pëlcasësh.Pra, presioni i ajrit në goma është më i ulët në verë.

Pastaj shpesh hiqni mbeturinat në gomë, automjeti për një kohë të gjatë, goma e gomës do të përzihet me disa mbeturina, nëse nuk hiqet me kohë, kur ngasni një lëkundje të vogël, dëmtimi i gomës është gjithashtu shumë i madh.Kur ngasni me shpejtësi të lartë, trupat e huaj në strukturën e gomës mund të shkaktojnë një gomë të rrafshët, kështu që zbulohet se ka gurë të vegjël në gomë, të cilët mund të hiqen me sende të tilla si çelësat për ta mbajtur gomën të pastër.

Kontrolloni rregullisht gomat tuaja për konsum dhe zbuloni se ekziston një ndryshim i madh në tërheqje dhe kapje midis gomave tuaja të reja dhe atyre të vjetra.Gomat që përdoren për një kohë të gjatë, konsumohen, kapja është e dobët dhe e lehtë për tu rrëshqitur.Prandaj, goma duhet të zëvendësohet shpejt në përputhje me gjendjen e konsumimit për të shmangur dëmtimet e panevojshme të shkaktuara nga konsumimi i tepërt.

Nëse një gomë shpohet me një gozhdë, zëvendësoni gomën rezervë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe riparoni gomën që është shpuar me një gozhdë, edhe nëse nuk rrjedh.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, shmangni gropat në rrugë, të cilat mund t'ju shtrëngojnë gomat ndërsa kalojnë mbi to.Sa më e madhe gropa, aq më shpejt makina, aq më e madhe shtrydhja e gomës, e cila mund të çojë në fryrje gomash.Mirëmbajtja e dobët e gomave ka të bëjë me sigurinë e makinës, për të mos u përçmuar.Përveç mësimit të metodave të mësipërme të mirëmbajtjes, gjëja më e rëndësishme është të zhvilloni zakone të mira të vozitjes.

904019098140495d94e6003f0ad22dcc