Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Fillimi i Vjeshtës

Time: 2020-08-27 Klikime: 17

Vjeshta erdhi tek ne me qetësi, me erën e vjeshtës, shiun e vjeshtës dhe ngjyrat e vjeshtës.

Era e vjeshtës është e ftohtë, që fryn në fytyrë, shumë e rehatshme. Nuk ka nxehtësi vere, as ftohtë dimri. Vjeshta është e bukur dhe e ngrohtë.

Qielli është kaq blu, qielli është aq i lartë. Ai i bën njerëzit të gëzuar dhe freskues, dhe gjendja shpirtërore fluturon me retë, duke parë blu të qiellit, duke menduar në heshtje.

Disa njerëz thonë se vjeshta është një stinë trishtimi. Pemët fillojnë të mbin në pranverë, lulëzojnë në verë dhe thahen ose zhduken në vjeshtë. Koha fluturon, rinia është si ujë i rrjedhshëm, i fiksuar pas diellit të vjeshtës, duke zbuluar një freski. Vjeshta na sjell paqe dhe lartësim, dhe na sjell mençuri dhe mendim. Vjeshta është e qetë, kështu që ne e pëlqejmë vjeshtën.

Ne jemi në një epokë të vrullshme dhe është e lehtë të humbasim veten në botë. Sidoqoftë, kjo është e ashtuquajtura jetë. Jeta nuk mund të jetë gjithçka që ju dëshironi të jetë, dhe problemet vazhdojnë ende. E gjithë lumturia dhe pikëllimi vijnë nga zemra jonë, dhe paqja e mendjes është lumturia. Edhe pse kthesat në jetë janë të pashmangshme, për sa kohë që ne jemi të qetë dhe e konsiderojmë problemin nga një kënd tjetër, gjithçka do të jetë ndryshe.

"Yuanjue Sutra" dikur tha: "Të gjitha qeniet kanë rimishërim për shkak të lakmisë së tyre." Ne duhet të dimë se si të lëshojmë dhe të dimë se çfarë është lumturia. Jeta e një personi është në të vërtetë një udhëtim afatgjatë. Megjithëse gjatë rrugës ka gunga dhe balta të panumërta, ka edhe lule të pafund pranvere dhe muaj vjeshte. Vetëm duke mësuar të heqësh të gjitha fiksimet, problemet do të zhduken.

Jeta, jo të gjitha do të jenë kaq të kënaqshme; karrierë, jo gjithmonë brilante dhe pa shqetësime; përpara, gjithmonë të hasni pengesa; dashuri, gjithmonë do të ketë ulje dhe ngritje. Mësoni të ktheheni kur rruga nuk po funksionon, mos i detyroni të tjerët, mos fajësoni veten. Kur ka një nyjë në zemër, mëso të heqësh dorë nga fiksimi dhe zgjidh ta lësh. Disa kujtime mbahen mend si ngrohtësi. Disa dhimbje, le të shkojë është lumturi.

Quaj tani, pak më të pjekur, më pak telashe, më indiferente, më pak famë dhe pasuri, më e vërtetë, më pak laike. Lëreni një qiell të hapur në zemër, ashtu si kjo vjeshtë e bukur, qielli i vjeshtës.

Ka kaq shumë telashe në jetë, të lësh të ikësh është lumturi.

11