Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Vjeshta është stina e korrjes

Time: 2020-08-27 Klikime: 32

Kur vjen vjeshta, gjethet fillojnë të zverdhen dhe pastaj bien. Qielli është i qetë dhe pa re. Era e vjeshtës na sjell të freskët, i bën njerëzit të ndihen rehat. Papritmas më shkoi mendja se "Vjeshta është e pasur me fruta dhe drithëra. "Në të vërtetë shoh shegë të kuqe, portokall të verdhë dhe dardhë me lëng në tezgë në treg. Kokrrat janë korrur, orizi, gruri dhe misri.

Pemët e dafinës japin aromë. Parfumi e bën atë të futet në hundë. Kanna e kuqe e ndezur qëndron prapa rreshtave të rrapave të gjatë. Disa herë shiu i vjeshtës vazhdon të bjerë i butë mbi pemët dhe lulet dhe tokën. Ajo lan gjithçka të pastër. Kur dielli del, pikat shkëlqejnë me shkëlqim në gjethet e verdha.

Në vjeshtë, gjethet bëhen të verdha dhe frutat janë të pjekura. Është sezoni i korrjes. Qielli rritet më blu dhe gjithçka është e artë, rrezet e diellit të artë, fusha e artë, pemët e arta. në vjeshtë, ne shkojmë në një udhëtim në male për të vlerësuar gjethet e kuqe dhe pamjet e mrekullueshme, ajri është i freskët dhe liqenet janë të pastra.
Çfarë pikture e bukur! Vjeshta është stina e korrjes, pa dhimbje, pa fitime.

Siç e dimë të gjithë, "pa dhimbje, pa fitime" është një fjalë e urtë me ndikim që thekson rëndësinë e punës së palodhur. Na tregon se vetëm duke punuar shumë mund të arrijmë qëllimet tona, dhe përkundrazi, ai që është dembel nuk do të fitojë kurrë gjërat që dëshiron. Pra, kur të tjerët arrijnë aspiratat e tyre dhe ju ende nuk fitoni asgjë, mos u ankoni për fatin e padrejtë dhe mos u dorëzoni, gjithashtu. Mos harroni: pa dhimbje, pa fitime.

1