Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Gryka e valvulës së gomave të automobilave, prezantimi i njohurive

Time: 2021-06-07 Klikime: 14

Të gjithë e dimë që gomat janë të rëndësishme për një makinë, por, për një gomë, a e dini se grykat e vogla të valvulave gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm?

Funksioni i valvulës së valvulës është të shfryjë një pjesë të vogël të gomës dhe të mbajë vulën pasi goma të fryhet.Valvula e zakonshme përbëhet nga tre pjesë kryesore: trupi i valvulës, bërthama e valvulës dhe kapaku i valvulës.Pastaj seria tjetër e vogël do t'ju japë një prezantim të hollësishëm të grykës së valvulës së gomës së makinës

Lloji i hundës së valvulës:

1, sipas përdorimit: hundë e valvulës së biçikletës, motor, hundë e valvulës së automjetit elektrik, hundë e valvulës së makinës, hundë e valvulës së kamionit dhe autobusit, hundë e valvulës së automjetit të inxhinierisë bujqësore, hundë e valvulës speciale, etj.

2, nëse ekziston një tub i brendshëm: valvula e valvulës së tubit dhe valvula pa tub e valvulës pa tub.

3, sipas mënyrës së pikave të montimit: goja e valvulave të tipit të montimit të vidave VET valveS-ON valvula universale

Mbërthimi - në valvulën dhe valvulën e parakohshme.

4. Sipas madhësisë së dhomës së bërthamës, ajo ndahet në valvul të zakonshëm të dhomës së bërthamës dhe valvul të dhomës së bërthamës së madhe.

5, sipas bërthamës së valvulës: goja britanike Dunlop / Woods Valve, goja amerikane Schrader Valve, goja franceze Presta Valve, goja gjermane dhe goja italiane.

Struktura e grykës së valvulës:

Trupi i hundës së valvulës (baza) është mënyra e vetme që gazi të hyjë në gomë, ndërsa akomodon dhe mbron bërthamën e valvulës;Arra e fiksimit dihet nga emri i rolit të saj është të bëjë gojën e valvulës dhe unazën e rrotave të fiksuara më fort;Dy copë litari me materiale të ndryshme bashkëpunojnë me fiksimin e arrës së fiksimit;Rondelja e mbylljes së gomës luan rolin e vulosjes për të parandaluar rrjedhjet e ajrit në pjesën e brendshme të unazës së timonit;Kapaku i valvulës shpesh i humbur mund të shmangë ndërhyrjen e trupave të huaj në valvul dhe të arrijë vulosjen e dytë të valvulës.Ndërsa siguron injektimin e qetë të gazit në gomë, bërthama e valvulës gjithashtu ka funksionin e parandalimit të rrjedhjes së gazit.

Montimi i grykës së valvulës

Asambleja e grykës së valvulës mund të ndahet në llojin e montimit të vidave, llojin e ngjeshjes dhe llojin e shtrëngimit.Për shembull, montimi i grykës së valvulës së gomës është lloji i shtrëngimit. Baza e valvulës është e pajisur me një fole për ta rregulluar atë me unazën e rrotës, e cila gjithashtu çon në përdorimin e disponueshëm të valvulës. Pasi të hiqet, nuk mund të përdoret përsëri.Gryzat e valvulave metalike janë montuar në vidë, të fiksuara me copë litari dhe arra fiksimi dhe mund të ripërdoren pas heqjes.


https://youtu.be/VcuLE5femTs