Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Përzgjedhja e gomave automobilistike ka rëndësi që kërkon vëmendje

Time: 2020-12-08 Klikime: 15

1. Ngarkesa e vlerësuar

Së pari duhet të sigurohet që gomat të mos mbingarkohen kur zgjedhin një gomë, për të njëjtat specifikime të gomave mund të kenë kapacitet të ndryshëm të ngarkesës, duhet t'i kushtojnë vëmendje kur të zgjidhni, njëra është e njëjta specifikim e gomave me shtresa të ndryshme strukturore, kështu që ngarkesa kapaciteti është i ndryshëm gjithashtu, dua të zgjedhësh me kujdes, 2 janë specifikimet e njëjta të gomës në një përdorim të vetëm dhe binjakët dhe ngarkesa e lejuar është e ndryshme gjithashtu, binjakët dhe ngarkimi, për shkak të kamberës së rrugës dhe ngarkesës së boshtit pas deformimit të lakimit, Brenda dhe jashtë ngarkesa e gomave është e ndryshme, dy gjendja e aftësisë mbajtëse është shuma e gomës së vetme rreth 1.72 herë, 2 herë nuk është.

2.DATA E PRODHIMIT

data e inatit të prodhimit është gjithashtu shumë e rëndësishme, në gomën pranë qendrës mund të shihni një seri me katër shifra, dy të parat janë java e prodhimit, dy të fundit janë viti i prodhimit, nëse shkoni të blini një gomë, nëse goma është vendosur për një kohë të gjatë, atëherë goma mund të plaket, duke ndikuar në performancën.

3.Shmangni rivendosjen e gomave

Në zgjedhjen dhe blerjen për të shmangur sa më shumë të jetë e mundur goma e rinovuar, në zgjedhjen dhe blerjen duhet t'i kushtoni vëmendje, identifikimi i metodës së gomës së rinovuar është shumë e thjeshtë, më e zakonshmja është të vëzhgoni ngjyrën dhe shkëlqimin e gomës, ngjyrën e gomës së rinovuar dhe shkëlqimi është relativisht i zbehtë, prek koha do të lërë gjurmë gishtash, kështu që goditni goma të tilla mos blini verbërisht.

Në të njëjtën kohë, një shenjë e gomave të makinave ka disa gunga, tregon modelin dhe performancën e gomave, këto gjithashtu identifikojnë përparimin e gomave të rilexuara, një shenjë e gomave të rinovuara do të rriten pas rinovimit dhe simboli i gomave të reja është dhe gomat, metoda e identifikimit është përdorimi i thonjve të gërvishtjeve në këto shenja, goma e përgjithshme e rinovimit të këtyre shenjave nuk është shumë e ngushtë, mund të mbajë jashtë duhet të rinovohet goma.

4.Kushtojini vëmendje llojeve të gomave

Kur zgjidhni goma, bëni kujdes që të mos përzieni lloje të ndryshme të gomave, të tilla si ato të përshtatshme për automjete jashtë rrugës, së bashku me ato të makinave të zakonshme, ose gomat e makinave sportive të drejtuara me goma të zakonshme.

5.Performanca e mbrojtjes së gomave

Gomat duhet të kenë performancë të mirë amortizimi, së bashku me pezullimin thithin dhe jastëkojnë dridhjet e automjetit, nëse performanca e amortizimit të gomave nuk është e mirë, do të ndikojë në komoditetin e ngasjes së automjetit, por gjithashtu ndikon në jetën e pjesëve të tjera të automjetit.

6.Zhurma e gomave

Gomat do të prodhojnë zhurmë në procesin e ngasjes. Gomat me struktura dhe modele të ndryshme do të prodhojnë nivele të ndryshme të zhurmës me shpejtësi të ndryshme, dhe nganjëherë zhurma do të arrijë një shkallë të bezdisshme.Më lart ka të bëjë me mënyrën e zgjedhjes së gomave, metodën e përzgjedhjes së gomave të makinave për të prezantuar përmbajtjen, shpresoj të jem e dobishme për ju.

w500_h332_f56f3cad62de4b9f9275466f52a26cc3