Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Pas zëvendësimit të gomave të makinës, ku shkuan gomat e vjetra?

Time: 2020-09-25 Klikime: 44

Pas zëvendësimit të gomave të makinës, ku shkuan gomat e vjetra?


Zhvillimi i industrisë së automobilave gjithashtu ka sjellë mundësi të reja zhvillimi për disa industri të tjera të lidhura të automobilave, dhe gomat janë njëra prej tyre. 

Për shkak të zhvillimit të vazhdueshëm të automobilave në vitet e fundit, dhe zhvillimi më i ngadaltë i biçikletave dhe motoçikletave, shumica e gomave kanë filluar të bëhen pjesë e automobilave.

Shumica e gomave të automobilave janë bërë prej gome. Në përgjithësi, ato janë të riciklueshme. Për sa kohë që nuk janë djegur, ato zakonisht janë ende të vlefshme. 

Pronarët që vozisin shpesh mund të zbulojnë se shpesh duhet të zëvendësojnë gomat e tyre. Gomat e makinave të tyre janë ose të konsumuara ose të shpuara, ose rrjedhin ose kanë vrima të vogla. 

Prandaj, gomat e makinave janë ende relativisht të lehta për t'u konsumuar artikuj.


Të gjithë e dimë që shumica e njerëzve nuk mund të rregullojnë gomat e makinave, kështu që zakonisht duhet të gjejmë një dyqan riparimi makinash para se të mund të ndërrojmë gomat. 

Atëherë pyetja është, pasi makina të zëvendësohet me një gomë të re, goma e saj e vjetër zhduket pa lënë gjurmë. Ku shkoi Tjetra, unë do të zbuloj sekretin prapa gomave të vjetra të makinave për ju.

Në përgjithësi, gomat e vjetra të një makine pothuajse nuk i shërbejnë më pronarit të makinës. Përveç që përdoret për mbjelljen e luleve, nuk ka pothuajse asnjë vlerë tjetër përdorimi. Por, a e dini? 

Ky është "burimi i industrisë" për ata që merren me goma të përdorura makinash.


Në shumicën e rasteve, pasi pronari i makinës të zëvendësojë gomën e makinës, dyqani i riparimit të makinës do të blejë gomën e vjetër nga pronari i makinës për më shumë se një duzinë dollarësh. 

Ose duket se vetë pronari i makinës u shet gomave të vjetra disa stacioneve të mbeturinave ose të tjerëve. Sipas kushteve normale, metodat kryesore të riciklimit të gomave të mbetjeve janë si më poshtë:

Shitësit e gomave mbledhin të gjitha llojet e gomave të mbetjeve në dyqanet e riparimit të gomave, stacionet e mbeturinave, shoferët, etj. Pas mbledhjes dhe përzgjedhjes, ato do t'u shiten bizneseve vendase ose të huaja në rrjedhën e sipërme sipas kërkesës;

Në përgjithësi, tregtarët në rrjedhën e sipërme u referohen vendeve të përpunimit që rilexojnë goma të vjetra ose riparojnë goma makinash, ose mbulojnë goma ose pëlhura kordoni. 

Bizneset në rrjedhën e sipërme do t'i kthejnë gomat e përdorura në goma të përdorshme pas përpunimit të tyre dhe më pas do t'i shesin përsëri në dyqanet ose drejtuesit e riparimit të gomave;

Funksionet kryesore të tregtarëve në rrjedhën e sipërme përfshijnë: segmentimin, thërrmimin, pluhurosjen, rafinimin e vajit dhe lidhje të tjera, pas së cilës gomat përpunohen dhe shiten tek tregtarët e nivelit më të lartë. Në këtë mënyrë, pas shtresave të përpunimit, 

do të ketë tregtarë që do të përpunojnë më tej mallrat e përpunuara dhe më pas do t'i shesin ato


Goma është një produkt gome elastik në formë unaze që montohet në automjete ose makineri të ndryshme dhe rrotullohet në tokë. Zakonisht instalohet në një shpërndarës të rrotave metalike, mund të mbështesë trupin, të zbutë ndikimin e jashtëm, 

të arrihet kontakti me rrugën dhe të sigurohet performanca e ngasjes së automjetit.

Gomat shpesh përdoren në kushte komplekse dhe të vështira. Ata i nënshtrohen deformimeve, ngarkesave, forcave të ndryshme dhe efekteve të temperaturës së lartë dhe të ulët gjatë ngasjes. Prandaj, ata duhet të kenë performancë të lartë mbajtëse, 

performanca e tërheqjes dhe performanca e amortizimit. 

Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu kërkon rezistencë të lartë ndaj konsumimit dhe rezistencë ndaj përkuljes, si dhe rezistencë të ulët të rrotullimit dhe ngritje të nxehtësisë. Gjysma e konsumit të gomës në botë përdoret në prodhimin e gomave, 

gjë që tregon aftësinë e gomave për të konsumuar gomë.