Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Një rrjedhje e ngadaltë e gomave, apo diçka e tillë

Time: 2021-05-24 Klikime: 19

Ndonjëherë, inspektimi i përsëritur nuk mund të gjejë vendin e birë, por goma është ende në rrjedhje, si është kjo?

Një rrjedhje e ngadaltë është më e rrezikshme se një birë.Nëse makina juaj është e ngadaltë në rrjedhjen e ajrit, kontrolloni 3 vende shpejt për t'u marrë me rreziqet e sigurisë në kohë.

Kontrolloni anën e gomës

Muri anësor i gomës është më i brishtë se sa shkelja. Kur parkoni, nuk i kushtohet vëmendje, duke bërë që faqja e gomës dhe madje edhe shpërndarësi të fërkohen në bordurë. Pas fërkimit, është e lehtë të formoni anën e gomës.Me kalimin e kohës, formimi i rrjedhjes së errët të gomës anësore, apo edhe fryrja, do të rrisë mundësinë e një plasjeje të gomës.

Shkalla e lidhur zakonisht mund të riparojë gomën, por dëmtimi anësor mund të zëvendësohet vetëm nga një gomë e re.

Shikoni hundën e valvulës

Pjesa më e madhe e materialit të grykës së valvulës është produkt gome, përdorimi për një kohë të gjatë do të shfaqet forcim, çarje dhe fenomene të tjera, duke rezultuar në rrjedhje të gomave.Jetëgjatësia e hundës së valvulës së gomës është përgjithësisht 3-5 vjet, e cila është e ngjashme me jetën e gomës, kështu që kur zëvendësoni gomën, hunda e valvulës mund të zëvendësohet së bashku.Ju gjithashtu mund të kaloni në valvola alumini, të cilat zgjasin më shumë se dy herë më shumë se valvulat e gomës.

Kapaku i valvulës gjithashtu ka nevojë për inspektim dhe zëvendësim të rregullt. Mund të izolojë ajrin, të parandalojë pluhurin, ujin, vajin dhe dëmtime të tjera të gomës vulosëse të bërthamës së valvulës dhe të zgjasë jetën e shërbimit të bërthamës së valvulës.

Kontrolloni nëse shpërndarësi është deformuar

Nëse shpërndarësi është deformuar, kjo do të ndikojë në ngushtësinë e gomës dhe do të shkaktojë rrjedhje të gomës.Deformimi i lehtë i shpërndarësit të rrotave nuk është i lehtë për t’u parë me sy të lirë dhe i duhet një master profesional i mirëmbajtjes për ta kontrolluar.


https://youtu.be/2afssESl2sU


Një rrjedhje e ngadaltë e gomave, ose diçka e tillë 00