Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Fuqia e trupit të vogël flasim për valvulën (TPMS VALVE)

Time: 2021-07-12 Klikime: 45

Si pjesa e vetme e makinës në kontakt me tokën, rëndësia e gomës për sigurinë e automjetit është e vetëkuptueshme.Dhe për një gomë, përveç kurorës së gomës, shtresës së rripit, shtresës së perdes, shtresës hermetike disa pjesë për të ndërtuar një strukturë të brendshme të fortë, a keni menduar ndonjëherë që goja e parëndësishme e valvulës gjithashtu luan një rol vendimtar në sigurinë e ngasjes?Nëse nuk dini shumë për valvulat e vogla, mos u shqetësoni. Sot do t'ju tregojmë për valvulat.

Një hyrje në hundën e valvulës

Goja e valvulës është një valvul njëkahëshe që përdoret për mbushjen dhe shkarkimin e gazit në gomë dhe mbajtjen e presionit të ajrit në gomë.Në ditët e sotme, gomat e përdorura në automobila janë të gjitha goma pa plumb. Gryka e valvulës është e ndarë nga goma në strukturë, dhe gryka e valvulës është instaluar në buzë për të luajtur rolin e saj.

Funksioni i hundës së valvulës

Edhe pse goja e valvulës është e vogël, ajo mund të ndahet në trupin e gojës së valvulës (bazën), copë litari nënshkrimin, copë litari, arrë fiksimi, bërthama e valvulës, kapak i grykës së valvulës, dhe secila pjesë gjithashtu ka rolin e vet. 

Struktura e gojës së derës

Trupi i hundës së valvulës (baza) është mënyra e vetme që gazi të hyjë në gomë, ndërsa akomodon dhe mbron bërthamën e valvulës;Arra e fiksimit dihet nga emri i rolit të saj është të bëjë gojën e valvulës dhe unazën e rrotave të fiksuara më fort;Dy copë litari me materiale të ndryshme bashkëpunojnë me fiksimin e arrës së fiksimit;Rondelja e mbylljes së gomës luan rolin e vulosjes për të parandaluar rrjedhjet e ajrit në pjesën e brendshme të unazës së timonit;Kapaku i valvulës shpesh i humbur mund të shmangë ndërhyrjen e trupave të huaj në valvul dhe të arrijë vulosjen e dytë të valvulës.Ndërsa siguron injektimin e qetë të gazit në gomë, bërthama e valvulës gjithashtu ka funksionin e parandalimit të rrjedhjes së gazit.

Gryzat e valvulave të materialeve të ndryshme

Pas futjes së valvulës, le të fusim përmbajtjen kryesore të ditës së sotme. Ne do t'ju prezantojmë karakteristikat e valvulës me materiale të ndryshme.Po, me materiale të ndryshme metalike të përdorura në të gjitha aspektet e pjesëve të automobilave, valvula nuk është më një material i vetëm gome, metali është përdorur gjerësisht në valvul, dhe në tregun aktual, gome, çelik, valvul aliazh alumini tre materiale janë më e zakonshme.(Çmimi është vetëm për referencë)

Gojët e valvulave të gomës

Si materiali më i zakonshëm i gojës së valvulës, kostoja më e ulët bën që goja e valvulës së gomës të mblidhet gjerësisht në unazën origjinale të rrotave, dhe kostoja e zëvendësimit në të ardhmen është gjithashtu shumë e ulët.

Futet hunda e valvulës së gomës

Sidoqoftë, për shkak të plakjes së pashmangshme të materialit të gomës, gryka e valvulës gradualisht do të plasaritet, deformohet dhe humbet elasticitetin.Kur automjeti është duke lëvizur, goja e valvulës së gomës do të lëkundet mbrapa dhe me radhë me forcën centrifugale dhe deformohet, gjë që do të nxisë më tej plakjen e gomës.Në përgjithësi, jetëgjatësia e grykës së valvulës së gomës është 3-4 vjet dhe jeta e shërbimit të gomës është e ngjashme, prandaj rekomandohet që gypi i valvulës së gomës të zëvendësohet së bashku kur zëvendësohet goma.

Gryzat e valvulave të të tre materialeve gjithashtu kanë ndryshime të dukshme në peshat e tyre, dhe peshat e tyre do të kenë një ndikim të caktuar në masën e pashuar dhe ekuilibrin dinamik të automjetit (sa më e vogël të jetë masa e pashuar, aq më e mirë është përgjigja dinamike dhe performanca e trajtimit të automjetin). Prandaj, ne peshojmë hundët e valvulave të të tre materialeve.(Rezultati i peshimit është pesha totale e 4 hundëzave të valvulave)

Pas peshimit, pesha totale e katër hundëzave të valvulave të gomës është rreth 70g, dhe pesha është e vendosur në mes të tre hundëzave të valvulave materiale.

Valvul çeliku

Në mënyrë që të shmanget problemi i plakjes së valvulës së gomës, valvula metalike gradualisht po shfaqet në treg, dhe valvula prej çeliku është një prej tyre.Për shkak se materiali material prodhoi një ndryshim, çmimi i grykës së valvulës së çelikut duhet të jetë më i lartë se sa goja e valvulës së gomës.

jeta e shërbimit të valvulave të çelikut është dy deri tre herë më e gjatë se ajo e valvulave të gomës. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se metali është më pak i ndjeshëm ndaj oksidimit dhe ngushtësisë superiore të ajrit të valvulave metalike.

Sidoqoftë, valvula e çelikut është më e rënda nga të tre, me një peshë totale prej 150g për katër valvola çeliku.Duke marrë parasysh ekuilibrin dinamik të gomës, duhet të mblidhen më shumë kundërpeshë në buzën e rrotave pasi të jetë instaluar gryka e valvulës së çelikut, e cila do të rrisë masën e pashuar të automjetit.

Gryzat e valvulave të aliazhit të aluminit

Goja e valvulës së aliazhit të aluminit gjithashtu i përket gojës së valvulës metalike, jetës së saj të shërbimit dhe ngushtësisë së ajrit dhe gojës së valvulës së çelikut, por çmimi po rritet më tej, 200 juan / set dhe 60 juan / një çmim që disa njerëz marrin frymë, kjo është kryesisht sepse aliazhi i aluminit është më i lehtë se çeliku, i cili është padyshim më i favorshëm për ekuilibrin dinamik të timonit.

Instalimi i grykës së valvulës

Asambleja e grykës së valvulës mund të ndahet në llojin e montimit të vidave, llojin e ngjeshjes dhe llojin e shtrëngimit.Për shembull, montimi i grykës së valvulës së gomës është lloji i shtrëngimit. Baza e valvulës është e pajisur me një fole për ta rregulluar atë me unazën e rrotës, e cila gjithashtu çon në përdorimin e disponueshëm të valvulës. Pasi të hiqet, nuk mund të përdoret përsëri.Gryzat e valvulave metalike janë montuar në vidë, të fiksuara me copë litari dhe arra fiksimi dhe mund të ripërdoren pas heqjes.

Përveç kësaj, gjatë procesit të instalimit të valvulës në unazë, ka disa detaje që ia vlen t'i kushtohet vëmendje. Këto detaje nuk janë vetëm të favorshme për instalimin e valvulës në vend, por edhe për të siguruar ngushtësinë e ajrit të valvulës dhe zgjatjen e jetës së saj të shërbimit.Prandaj, kur tekniku i mirëmbajtjes po zëvendëson valvulën tuaj, duhet të jeni të kujdesshëm për të parë nëse ai po instalon hapat e duhur.

Inspektimi ditor dhe përdorimi i grykave të valvulave

Në përdorimin e përditshëm, si pronar i makinës, pa dyshim që duhet t'i kushtojmë vëmendje të veçantë dukurisë së ngadaltë të shfryrjes të shkaktuar nga vulosja e butë e grykës së valvulës. Nëse fenomeni i shfryrjes së ngadaltë të grykës së valvulës injorohet, jo vetëm që do të rrisë konsumimin e gomës dhe konsumin e karburantit të automjetit, por gjithashtu do të çojë në shfaqjen e një gome të rrafshët.Nga kjo pikëpamje, kontrolli ditor dhe i rregullt i grykës së valvulës nuk duhet të injorohet.

Metoda më e thjeshtë dhe praktike për të kontrolluar ngushtësinë e ajrit është ujitja e grykës së valvulës për të parë nëse ka ndonjë flluskë.Nëse zbulohet se ka pasur një çarje breshke në trupin e valvulës të grykës së valvulës së gomës, është e nevojshme ta zëvendësoni atë në kohë.Kur rrjedhin grykat e valvulave metalike, tingulli "blips" do të jetë më i qartë, dhe pronari mund të gjykojë gjithashtu nëse hundët e valvulave rrjedhin.Për shkak se presioni i gomës do të luhatet me ndryshimin e temperaturës, ne sugjerojmë që presioni i gomës duhet të testohet çdo muaj, dhe ne gjithashtu mund të kontrollojmë grykën e valvulës.

Përveç inspektimit të rregullt, në makinën e përditshme gjithashtu kushtoj vëmendje nëse kapaku i valvulës është i humbur, shpatulla e kujdesshme mund të sjellë gërvishtje në grykën e valvulës, në ndërrimin e gomës, por gjithashtu i kushtoj vëmendje nëse tekniku do të gomës mur shënuar njollë të verdhë pozicioni dhe shtrirja e grykës së valvulës, në mënyrë që të bëjë cilësinë e përgjithshme të gomës më të ekuilibruar.(Shenja e verdhë në murin e gomës përfaqëson pikën më të lehtë në një xhiro)

Shënim për blerjen e grykës së valvulës

Kur blejmë grykën e valvulës, përveç vlerësimit të problemit material, por gjithashtu i kushtojmë vëmendje madhësisë së grykës së valvulës, cilësisë së bërthamës së valvulës dhe nëse kapaku i grykës së valvulës përmban një shirit mbyllës, në të njëjtën kohë, ne gjithashtu mos u verboni nga goja e valvulës shumëngjyrëshe.Në blerjen e monitorit të njohur të sotëm të presionit të gomave, ne duhet të përpiqemi të zgjedhim sensorin e presionit të gomave të ngulitur për të shmangur humbjen e sensorit të ekspozuar.

Përfundim: Padyshim që nuk është e mençur të injorohet ekzistenca e valvulës në jetën e makinës. Isshtë e lidhur me faktin nëse makina jonë mund të ngasë normalisht dhe sigurt në rrugë. Gryzat e valvulave të materialeve të ndryshme gjithashtu kanë karakteristikat e tyre të ndryshme.Dhe ne shpresojmë që përmes këtij neni, t'ju lejojë të keni një kuptim të ri të valvulës dhe një kuptim më gjithëpërfshirës, ​​në jetën e makinës për t'i kushtuar më shumë vëmendje përdorimit të valvulës, për të siguruar sigurinë e makinës tonë.

  • Nëse keni nevojë për produkte të lidhura me valvula, Sunsoul mund t'ju ndihmojë!

  • Sunsoul shpresoj se keni një humor të mirë, ju uroj të shëndetshëm, të lumtur çdo ditë

  • https://youtu.be/L7aMMYsrF0c

  • Valvulat e gomave TPMS