Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

7 shenja para se të prishet një makinë

Time: 2020-08-27 Klikime: 24
  • 1. Tingull i papritur anormal

Zhurma anormale e makinës është "alarmi" i dështimit të makinës, por për ata që nuk kanë një bazë themelore për mirëmbajtjen e makinës, është e vështirë të gjykosh se çfarë është zhurma e makinës normale dhe çfarë është jonormale, por shumica e njerëzve mund të ndiejnë tingullin e papritur . Kur ka zhurma të papritura që nuk kanë qenë më parë, kjo do të thotë që makina është ndryshuar ose dëmtuar. Duhet të riparohet sa më shpejt që të jetë e mundur.

1

  • 2. Rritja e konsumit të karburantit

Nëse një makinë funksionon në kushte të mira, konsumi i karburantit është përgjithësisht i qëndrueshëm dhe nuk do të ketë luhatje të mëdha. Por nëse konsumi i karburantit papritmas rritet brenda një periudhe të caktuar kohe, është e nevojshme të merret në konsideratë nëse kjo ndodh sepse makina po funksionon keq.

2

  • 3. Rrjedhja e vajit

Ky problem është i dukshëm. Nëse ka një njollë të yndyrshme në tokë pasi automjeti është parkuar për një kohë të gjatë, atëherë duhet të ketë një problem me makinën. Sidoqoftë, duhet të theksohet se kur kondicioneri ndizet në verë, uji do të pikojë nga makina për të bërë dallimin midis njollave të vajit dhe njollave të ujit.

3

  • 4. Ngjyra e shkarkimit është anormale

Kur motori po punon normalisht, gazi i shkarkimit duhet të jetë tym i pakuptueshëm. Kur temperatura është e ftohtë në dimër, ajo gjithashtu do të lëshojë gaz të nxehtë të bardhë si një kazan normal. Nëse gazi i shkarkimit është me ngjyra të tjera, të zeza ose blu, ose nuk është në dimër. Shterja e bardhë tregon se motori ka probleme të tilla si djegia jo e plotë, djegia e vajit të motorit dhe kalimi i ftohësit, etj., Dhe zakonisht është më serioz dhe kërkon riparim të menjëhershëm.

4

  • 5. Mbinxehja e motorit

Motori ka një temperaturë normale të funksionimit. Kjo temperaturë zakonisht shprehet nga temperatura e ftohësit të motorit, i cili shpesh quhet temperatura e ujit. Nëse temperatura e ujit është shumë e lartë, duhet të ketë një larmi problemesh, dhe edhe nëse nuk ka matës të temperaturës së ujit në makinë, do të ketë një dritë paralajmëruese të temperaturës së lartë. Kushtojini vëmendje kësaj.

 

  • 6. Shfaqet aroma

Era këtu nuk i referohet erës së dekorimit të brendshëm kur përdoret një makinë e re, por disa erë të djegur dhe erë benzine. Era e benzinës tregon se ka një rrjedhje në qarkun e vajit ose ena e karbonit e avulluar ka dështuar dhe ka më shumë arsye për erën e djegur: qark i shkurtër, tufë e djegur ose harroni të lëshoni frena dore.

  • 7. Veshje e pabarabartë e gomave

Goma është i vetmi vend ku makina është në kontakt me tokën, por për të arritur performanca të ndryshme, rrotat nuk instalohen vertikalisht në veturë, dhe kanë parametra të ndryshëm të pozicionimit.